11 Ιουνίου 2019

Ιράν: Αποκάλυψε το νέο πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας Khordad 15 - ΒΙΝΤΕΟ

Παρά το γεγονός πως οι τελευταίοι μήνες είναι ιδιαίτερα τεταμένοι λόγω της κρίσης ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ιράν, η Τεχεράνη προχώρησε σε μια παράτολμη κίνηση και δημοσίευσε αποκαλυπτικά βίντεο...


... από το νέο, αμιγώς ιρανικής κατασκευής, πυραυλικό σύστημα αεροπορικής άμυνας, με την ονομασία «Khordad 15».

Την ίδια στιγμή που η Τεχεράνη απέρριπτε τα δημοσιεύματα περί απόκτησης των ρωσικών πυραύλων S-400, οι ιρανικές αρχές παρουσίασαν το «Khordad 15» το νέο σύστημα πυραύλων που έχει ως στόχο την προστασία του Ιράν από αεροπορικές επιθέσεις και απειλές, στέλνοντας «μήνυμα» προς πάσα κατεύθυνση, εν μέσω εντάσεων στη Μέση Ανατολή.

Ειδικότερα, το Υπουργείο Άμυνας του Ιράν παρουσίασε αποκαλυπτικά πρώτα πλάνα από το πυραυλικό σύστημα, με τον Υπουργό Άμυνας, Αμίρ Χατάμι να δηλώνει πως το Khordad 15 είναι ικανό να εντοπίζει ένα ευρύ φάσμα απειλών και εχθρικών στόχων, όπως στρατιωτικά αεροσκάφη και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα σε απόσταση 150 χιλιομέτρων.

Ο Υπουργός υπογράμμισε, πως το ιρανικό πυραυλικό σύστημα μπορεί να εντοπίσει stealth μαχητικά αεροσκάφη σε απόσταση 85 χιλιομέτρων και να τα καταστρέψει σε ακτίνα 45 χιλιομέτρων.

Επίσης, έχει την δυνατότητα να Ένα σύστημα πυραύλων είναι σε θέση να εντοπίσει και να εμπλακεί με 6 στόχους ταυτόχρονα, ενώ ο χρόνος που χρειάζεται για να αναπτυχθεί είναι λιγότερο από 5 λεπτά.