11 Ιουνίου 2019

Σκόπια: Αλλάζουν οι πινακίδες των αυτοκινήτων

Θα έχουν κωδικό «NMK» αντί «ΜΚ»

Εντός της τρέχουσας εβδομάδας θα ξεκινήσει η έκδοση των νέων πινακίδων κυκλοφορίας στα αυτοκίνητα των Σκοπίων, όπως προβλέπει ειδική διάταξη...


... στη Συμφωνία των Πρεσπών.

Συγκεκριμένα, όσα καινούργια ή μεταχειρισμένα αυτοκίνητα ταξινομούνται για πρώτη φορά στη γειτονική χώρα θα έχουν πινακίδα με κωδικό «NMK», σε αντίθεση με τις υφιστάμενες πινακίδες των ΙΧ, που αναγράφουν τον κωδικό «MK».

Με σημερινή ανακοίνωσή του το υπουργείο Εσωτερικών της γειτονικής χώρας διευκρινίζει ότι η εφαρμογή του συγκεκριμένου μέτρου αναμένεται να έχει ξεκινήσει μέχρι και την προσεχή Παρασκευή.

Τα συγκεκριμένα αυτοκόλλητα, τα οποία θα τοποθετούνται πλάι στη γαλάζια λωρίδα της πινακίδας των ΙΧ, θα συνεχίσουν να εκδίδονται μέχρι και τις 12 Φεβρουαρίου 2024, όπως προβλέπει η Συμφωνία των Πρεσπών.

Σε ό,τι αφορά τα προσωπικά έγγραφα των πολιτών, αν και προβλέπεται από την Συμφωνία των Πρεσπών η αντικατάστασή τους εντός πενταετίας, δεν έχει καθοριστεί ακόμη, σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών της γειτονικής χώρας συγκεκριμένη ημερομηνία έναρξης της συγκεκριμένης διαδικασίας.