26 Ιουνίου 2019

Μετά τις λιμουζίνες με βουλγάρικες πινακίδες σειρά έχουν και τα φορτηγά!

Η υπερφορολόγηση έχει οδηγήσει πάνω από 15.500 ιδιοκτήτες φορτηγών στη… Βουλγαρία!

Μετά τα αυτοκίνητα με βουλγάρικες πινακίδες κυκλοφορίας πάνω από 15.500 ιδιοκτήτες φορτηγών έχουν «μεταναστεύσει» στη γειτονική χώρα...


... για να γλιτώσουν από την υπέρογκη φορολογία στην Ελλάδα, αλλά συνεχίζουν να εκτελούν μεταφορές εντός των ελληνικών συνόρων!

Επίσης όλοι αυτοί οι ιδιοκτήτες φορτηγών που έχουν αλλάξει τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους και φορολογούνται στη Βουλγαρία δεν πληρώνουν ούτε ένα ευρώ για φόρους στην Ελλάδα, «κουρεύουν» τις τραπεζικές του οφειλές στις ελληνικές τράπεζες καθώς εμφανίζονται ως άνεργοι και γενικότερα απολαμβάνουν τα οφέλη που έχουν οι ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες δημιουργώντας παράλληλα αθέμιτο ανταγωνισμό στους συναδέλφους τους οι οποίοι έχουν φορολογική έδρα στην Ελλάδα.

Στελέχη του κλάδου επισημαίνουν πως στους ελληνικούς αυτοκινητοδρόμους πλέον το 80% των φορτηγών που κινούνται έχουν ξένες πινακίδες κυκλοφορίας και τα βουλγάρικα φορτηγά αναλαμβάνουν το 50% του μεταφορικού έργου στο εσωτερικό της Ελλάδας!

Πάντως η φορολογία 10% στη Βουλγαρία έναντι 29% στην Ελλάδα, το χαμηλό κόστος μισθοδοσίας και οι χαμηλότερες εισφορές αποτελούν δέλεαρ για τους Έλληνες ιδιοκτήτες φορτηγών οι οποίοι αλλάζοντας έδρα μπορούν να μειώσουν και τις τιμές στο μεταφορικό τους έργο.

Ωστόσο υπάρχουν περιορισμοί στον αριθμό των δρομολογίων αλλά οι ελάχιστοι έλεγχοι από τις Αρχές έχουν δημιουργήσει μια κατάσταση ασυδοσίας. Να υπενθυμίσουμε πως ένας ιδιοκτήτης μεταφορικής με έδρα την Βουλγαρία έχει το δικαίωμα να πραγματοποιήσει έως και 52 μεταφορές από την Ελλάδα σε ένα άλλο κράτος-μέλος…