26 Ιουνίου 2019

Πατέρας Γιακουμάκη: «Για να φανούν οι αξίες του έπρεπε να χαθεί ο γιος μου»;

Δικαίωση ζητούν οι γονείς του Βαγγέλη Γιακουμάκη για τον θάνατο του παιδιού τους

«Για εμένα η πρόταση του εισαγγελέα είναι μια δικαίωση για το παιδί μου. Για να φανούν οι αξίες ενός ανθρώπου έπρεπε να χαθεί;», δηλώνει...


... στον ΑΝΤ1 ο Ανδρέας Γιακουμάκης, πατέρας του Βαγγέλη.

Παράλληλα αναφέρθηκε στους ισχυρισμούς της παρέας των Κρητικών πως ότι έκαναν στον Βαγγέλη ήταν στα πλαίσια της πλάκας, λέγοντας πως «μιλούν για πλάκες ενώ στην ουσία προκάλεσαν κακό στο παιδί μας. Όλα όσα ισχυρίστηκαν οι κατηγορούμενοι και οι μάρτυρες, ότι ενεργούσαν δηλαδή σαν φίλοι, σήμερα αποδείχτηκε ότι ήταν ψέμα.

» Ο Βαγγέλης ήξερε και είχε αξίες, αυτοί επιβεβαιώθηκε ότι δεν έχουν τίποτα. Όλα αυτά τα χρόνια χάθηκε πολύτιμος χρόνος. Παραγράφηκαν αδικήματα που έπραξαν, όμως ο Βαγγέλης δικαιώνεται», είπε ο κ. Γιακουμάκης.

Για την πρόταση του εισαγγελέα, ο Δημήτρης Μπούκας, συνήγορος της οικογένειας Γιακουμάκη σχολίασε πως «ιδιαίτερα ενδιαφέρον είναι ότι ο εισαγγελέας δέχεται με την πρότασή του ότι είχαν γίνει οι πράξεις, ορισμένες εξ αυτών είναι σωματικές βλάβες».

Υπενθυμίζεται πως ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του έκανε λόγο για «συμμορία» και πρότεινε την ενοχή για κάποιες πράξεις, ενώ για κάποιες άλλες τη μετατροπή της ποινής σε απλή σωματική βλάβη και την παύση τους οριστικά λόγω έλλειψης εγκλήσεως. Για κάποιες άλλες πρότεινε την αθώωσή τους.