3 Ιουλίου 2019

Οι διαδηλωτές που εισέβαλαν στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ... πλήρωσαν για τα αναψυκτικά που ήπιαν - ΕΙΚΟΝΕΣ

Τις τελευταίες τρεις εβδομάδες στο Χονγκ Κονγκ σημειώνονται συγκρούσεις, καθώς οι πολίτες έχουν βγει στους δρόμους και διαμαρτύρονται ενάντια στο αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο για [δείτε τις εικόνες]...
... την έκδοση καταζητούμενων στην Κίνα.

Πολιτισμένοι και με καλούς τρόπους αποδείχτηκαν ο διαδηλωτές που εισέβαλαν στο κοινοβούλιο του Χονγκ Κονγκ, στο πλαίσιο των διαμαρτυριών εναντίον ενός νομοσχεδίου για την έκδοση ανθρώπων σε άλλες περιοχές, όπως στην Ταϊβάν, το Μακάο και την κεντρική Κίνα.

Οι διαδηλωτές, ύστερα από συγκρούσεις με την αστυνομία, μπήκαν μέσα στο κοινοβούλιο, κατέλαβαν την κεντρική αίθουσα, έβαψαν με γκράφιτι τους τοίχους και τοποθέτησαν βρετανική σημαία της αποικιοκρατικής περιόδου στο κεντρικό βάθρο.

Ωστόσο, όπως μαρτυρούν οι φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στο διαδίκτυο, απέφυγαν να καταστρέψουν τα βιβλία και τις αρχαιότητες. Οι εικόνες, που πάντως ελέγχονται για τη γνησιότητά τους, δείχνουν σημειώματα που προειδοποιούν τους διαδηλωτές ότι τα «τα πολιτιστικά αγαθά θα πρέπει να διατηρηθούν ανέπαφα».

Δίπλα στη βιβλιοθήκη του νομοθετικού συμβουλίου τοποθετήθηκαν μπάρες, ενώ σε ένα άλλο σημείο αναγράφονταν η φράση: «Μην καταστρέφετε τα βιβλία».

Στο κυλικείο του κτιρίου σημειώματα προέτρεπαν τους διαδηλωτές να μην γίνουν κλεφτές, ενώ όσοι ήπιαν αναψυκτικά για να δροσιστούν άφησαν λεφτά μέσα στο ψυγείο...