3 Ιουλίου 2019

Πισίνα στην Γερμανία διέκοψε την λειτουργία της μετά από επιθέσεις Αφρικανών - ΒΙΝΤΕΟ

Μια δημόσια πισίνα είναι σίγουρα ένα καλό μέρος για να ξεκουραστείτε, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αποτρέψει να προκληθούν εντάσεις μεταξύ κολυμβητών στο Ντίσελντορφ, της Γερμανίας.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου [δείτε το βίντεο]...


... η πισίνα έκλεισε δύο φορές εξαιτίας των αγενών επισκεπτών της. Η εκρηκτική κατάσταση στην δημόσια πισίνα στο Rheinbad της Γερμανίας αφορούσε «αρκετές εκατοντάδες» ανθρώπους, κυρίως νεαρούς άνδρες, ανέφερε η αστυνομία.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης έφεραν τον αριθμό των επισκεπτών σε 400, αναφέροντας ότι το πλήθος αποτελούταν κυρίως από άτομα βορειοαφρικανικής καταγωγής, σημειώνει το RT. Οι νεαροί άνδρες παρενοχλούσαν τους επισκέπτες, φωνάζοντας και βουτώντας άτσαλα στην πισίνα. Δύο από αυτούς άρχισαν τους διαξιφισμούς μεταξύ τους, τρέχοντας πάνω από πετσέτες άλλων επισκεπτών της πισίνας.

Στο τέλος, οι δύο τους ήρθαν αντιμέτωποι με έναν άνδρα, ο οποίος βρισκόταν στην πισίνα μαζί με τη γυναίκα και τα παιδιά του. Ο πατέρας -τουρκικής καταγωγής, σύμφωνα με πληροφορίες– τους «επιτέθηκε» χαρακτηρίζοντας του «Ναφρίς». Ο αμφιλεγόμενος όρος είναι μια συντομογραφία της αστυνομίας, που σημαίνει «Βορειοαφρικανοί παραβάτες», και έγινε γνωστός μετά τις μαζικές σεξουαλικές επιθέσεις της Πρωτοχρονιάς του 2016 στην Κολωνία.

Όπως ήταν φυσικό, οι «ταραξίες», προσβεβλημένοι, άρχισαν να κινούνται εναντίον του άνδρα και της οικογένειας του, προκαλώντας την άφιξη της αστυνομίας. Αρκετοί αστυνομικοί επενέβησαν στο σημείο του περιστατικού, δίχως όμως να καταφέρουν να εκτονώσουν την κατάσταση.

Οι αστυνομικοί ήρθαν αντιμέτωποι με το εξοργισμένο πλήθος, το οποίο άρχισε να πετά κενά μπουκάλια και άλλα αντικείμενα. Ενισχύσεις αποστέλλονταν στη σκηνή και η αστυνομία ήταν τελικά σε θέση να πάρει την κατάσταση υπό έλεγχο, συνοδεύοντας την οικογένεια έξω από την πισίνα.

Μετά το περιστατικό, η διοίκηση της πισίνας αποφάσισε να διακόψει πρόωρα την λειτουργία της. Οι περισσότεροι από τους φιλοξενούμενους της πισίνας έφυγαν από την εγκατάσταση ειρηνικά, όμως μια χούφτα από αυτούς χρειάστηκε την επέμβαση της Αστυνομίας για να πειστεί να φύγει και ένας μόνο, ιδιαίτερα ταραξίας κολυμβητής συνελήφθη.

Ενώ η πισίνα ξανάρχισε την λειτουργία της την Κυριακή, έκλεισε νωρίς και πάλι εξαιτίας των «ταραξιών» επισκεπτών της. Λίγες λεπτομέρειες για το δεύτερο περιστατικό προέκυψαν, εκτός από τα τοπικά ΜΜΕ που ανέφεραν ότι ήταν «παρόμοιο» με εκείνο του Σαββάτου.