3 Ιουλίου 2019

Ιταλός έφτιαξε με τρακτέρ σε χωράφι τη μορφή του Αγίου Βλαδίμηρου με αφορμή την επίσκεψη Πούτιν

Ο Ιταλός Ντάριο Γκαμπαρίν χρησιμοποίησε έναν χωράφι και ένα τρακτέρ, αντί για πινέλα και καμβά, προκειμένου να δημιουργήσει ένα πορτρέτο του Αγίου Βλαδίμηρου και να γιορτάσει με αυτόν τον τρόπο την επικείμενη επίσκεψη...


... του προέδρου της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν.

Τους λόγους για τους οποίους δημιούργησε τη μορφή του Αγίου Βλαδίμηρου στο χωράφι του κοντά στη Βερόνα, χρησιμοποιώντας στο τρακτέρ του, εξήγησε ο Ντάριο Γκαμπαρίν στο Sputnik, με φόντο την επικείμενη επίσκεψη του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν στην Ιταλία. Όπως εξήγησε, στην πρώτη του συνάντηση με τον Πάπα Φραγκίσκο το 2013, μεταξύ των δώρων που ανταλλάχθηκαν ήταν μία εικόνα της Θεοτόκου του Βλαδίμηρου.

«Από την πλευρά μου ήθελα να δώσω στον Πούτιν ένα παρόμοιο δώρο, αφιερώνοντάς του μια εικόνα του πρίγκιπα Βλαντίμιρ, ενός από τους πιο σεβαστούς Αγίους στη Ρωσία», τόνισε.

Σε ό,τι αφορά την έλλειψη εικόνων με τη μορφή του πρίγκιπα Βλαντίμιρ, ο Γκαμπαρίν χρησιμοποίησε ως πρότυπο το μνημείο του Αγίου που πρόσφατα είχε ανεγερθεί στη Μόσχα. Ως καμβά, χρησιμοποίησε ένα χωράφι έκτασης 24.000 τετραγωνικών μέτρων, στο οποίο καλλιεργείται σιτάρι.

Το έργο αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα που έχει δημιουργήσει ο Γκαμπαρίν, ο οποίος στο παρελθόν έχει ήδη φιλοτεχνήσει πορτρέτα του Πάπα Φραγκίσκου, του Λεονάρντο Ντα Βίντσι, του Φιντέλ Κάστρο, του Μπαράκ Ομπάμα, του Ντόναλντ Τραμπ, του Σι Τζίνπινγκ, αλλά και του Βλαντίμιρ Πούτιν για ακόμη μία φορά, το καλοκαίρι του 2017.

Αυτή τη φορά, πάντως, το έργο ήταν πιο δύσκολο, καθώς ο καύσωνας που έπληξε τη δυτική Ευρώπη ανέβασε τη θερμοκρασία στην Ιταλία σχεδόν στους 40 βαθμούς. Όπως εξήγησε, το τρακτέρ που χρησιμοποιεί είναι σχεδόν 50 ετών και δεν διαθέτει κλιματιστικό, με τον ίδιο να καταναλώνει πάνω από 2,5 λίτρα νερό μέσα σε 1,5 ώρα.

Ο Γκαμπαρίν είναι δικηγόρος και ψυχολόγος, ενώ επίσης του αρέσει η ζωγραφική και σαν ερασιτέχνης διευθύνει μια μικρή ορχήστρα.