18 Ιουλίου 2019

Ρωσία: Διαψεύδει την ανάπτυξη Ειδικών Δυνάμεων στη Συρία

Η Ρωσία διέψευσε σήμερα τους ισχυρισμούς Σύρων ανταρτών ότι ρωσικές ειδικές δυνάμεις ή χερσαία στρατεύματα πολεμούν στο πλευρό των στρατευμάτων της Συρίας στην ανταρτοκρατούμενη περιοχή της Ιντλίμπ...


... μετέδωσε το πρακτορείο RIA.

«Οι ισχυρισμοί ότι ρωσικά “χερσαία στρατεύματα” και “ειδικές δυνάμεις” φέρονται να συμμετέχουν σε στρατιωτικές επιχειρήσεις στην επαρχία Ιντλίμπ της Συρίας, που διαδίδονται από το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Reuters, είναι ψευδείς. Δεν υπάρχουν ρωσικά “χερσαία στρατεύματα” στη Συρία και δεν έχουν υπάρξει ποτέ», τόνισε σε ανακοίνωσή του το ρωσικό υπουργείο Άμυνας.

Αξιωματικοί διάφορων παρατάξεων των Σύρων ανταρτών κατήγγειλαν σήμερα ότι η Ρωσία έχει στείλει τις τελευταίες ημέρες μέλη των ειδικών δυνάμεων στη Συρία για να πολεμήσουν στο πλευρό του κυβερνητικού στρατού, ο οποίος δυσκολεύεται να κερδίσει εδάφη στην επιχείρηση την οποία διεξάγει τους τελευταίους δύο μήνες στο ύστατο μεγάλο οχυρό τζιχαντιστών στη βορειοδυτικό τμήμα της χώρας. Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό αντάρτες που πολεμούν στην Συρία, ότι έχουν αναπτυχθεί ρωσικές Ειδικές Δυνάμεις στην πρώτη γραμμή.

Τι έλεγαν οι αναφορές
Ειδικότερα, μολονότι μέχρι τώρα Ρώσοι αξιωματικοί και στρατιώτες βρίσκονταν στα μετόπισθεν και διηύθυναν κινήσεις, αναπτύσσοντας ελεύθερους σκοπευτές ή εκτοξεύοντας πυραύλους, αυτή ήταν η πρώτη φορά που άνδρες των ρωσικών ειδικών δυνάμεων ενεπλάκησαν άμεσα στις μάχες, στην πρώτη γραμμή, κατά τη διάρκεια της ευρείας κλίμακας επιχείρησης που άρχισε στα τέλη Απριλίου.

«Οι ρωσικές ειδικές δυνάμεις είναι πλέον παρούσες στο πεδίο της μάχης. Οι Ρώσοι επεμβαίνουν άμεσα τώρα», υποστήριξε ο Νάτζι Μουστάφα, εκπρόσωπος του Μετώπου Εθνικής Απελευθέρωσης, μιας συμμαχίας οργανώσεων ανταρτών που υποστηρίζεται από την Τουρκία.

Ρωσικά στρατεύματα συμμετείχαν σε έφοδο των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων για την ανακατάληψη του στρατηγικής σημασίας λόγου Χαμέιματ, στο βόρειο τμήμα της επαρχίας Χάμα, που έπεσε στα χέρια των ανταρτών πριν από μία εβδομάδα, και τον ανέκτησαν έπειτα από αρκετές αλλεπάλληλες αποτυχημένες απόπειρες των στρατιωτών του Μπασάρ αλ Άσαντ.