18 Ιουλίου 2019

Την αποπομπή 75 αξιωματούχων εισηγήθηκε ο Ζάεφ

Ο Ζόραν Ζάεφ εισηγήθηκε στην κυβέρνησή του την αποπομπή 75 αξιωματούχων και διευθυντών κρατικών οργανισμών στο πλαίσιο εκστρατείας για την ανανέωση των δομών εξουσίας, σύμφωνα με...


... το υπουργικό συμβούλιο της γειτονικής χώρας.

«Θέλω να τους ευχαριστήσω για τις υπηρεσίες τους στον λαό και στο κράτος κατά τη διάρκεια αυτής της διετούς περιόδου, μερικοί από αυτούς εργάστηκαν για σχεδόν δύο χρόνια, κάποιος για δύο χρόνια και ένα μήνα», είπε ο Ζόραν Ζάεφ.

«Θέλω να σας υπενθυμίσω ότι υπάρχουν εκείνοι στους οποίους θα προσφέρουμε άλλες υπεύθυνες θέσεις εάν συμφωνούν», ανέφερε επίσης, σύμφωνα με το γραφείο Τύπου της κυβέρνησης.

Μεταξύ αυτών που προτείνεται να αποπεμφθούν είναι οι διευθυντές και τα μέλη του διοικητικού συμβουλίου του ηλεκτρικού δικτύου της "Βόρειας Μακεδονίας" (MEPSO), των σταθμών ηλεκτροπαραγωγής (ELEM), οι διευθυντές της Αναπτυξιακής Τράπεζας, των εθνικών σιδηροδρόμων, ο  αναπληρωτής επικεφαλής της φυλακής των Σκοπίων και δεκάδες άλλα επιφανή στελέχη.

Ο Ζάεφ ξεκίνησε εκστρατεία ανανέωσης του διευθυντικού προσωπικού με την παραίτηση 78 υψηλόβαθμων μελών του κόμματός του σε 80 δήμους της χώρας στα τέλη Μαΐου.