6 Ιουνίου 2019

Κατρούγκαλος: Οι σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας θα ενισχυθούν σε όλους τους τομείς

«Η Ελλάδα να διαδραματίσει ρόλο "γέφυρας" μεταξύ ΕΕ και Ρωσικής Ομοσπονδίας»

Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης των ήδη πολύ καλών ελληρωσικών σχέσεων τόνισαν ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος, και...


... ο Ρώσος ομόλογός του Σεργκέι Λαβρόφ, στη συνάντηση που είχαν σήμερα στην Αγία Πετρούπολη, στο πλαίσιο του Διεθνούς Οικονομικού Φόρουμ.

Ο Γ. Κατρούγκαλος, μετά τη συνάντηση, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «η Ελλάδα και η Ρωσία διατηρούν ιστορικά καλές σχέσεις και κοινή πεποίθηση είναι ότι οι σχέσεις αυτές θα ενισχυθούν σε όλους τους τομείς» και πρόσθεσε: «Η Ελλάδα να διαδραματίσει ρόλο «γέφυρας» μεταξύ ΕΕ και Ρωσικής Ομοσπονδίας και δεν μπορεί να υπάρξει σύστημα ευρωπαϊκής ασφαλείας, χωρίς τη συμμετοχή της Ρωσικής Ομοσπονδίας».

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο ιστορικό παλάτι «Κονσταντίνοφ», το οποίο ανακαινίστηκε και εγκαινιάστηκε το 2003, από τον τότε πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη, καθώς η Ελλάδα είχε την ευρωπαϊκή προεδρία. Μάλιστα στο πλαίσιο των εγκαινίων, πραγματοποιήθηκε στο παλάτι, παρουσία του κ. Σημίτη, εκδήλωση για τον εορτασμό των 300 χρόνων της Αγίας Πετρούπουλης.