6 Ιουνίου 2019

Η υπομονή τέλος: "Πάμε για διεθνή αναγνώριση του (ψευδο)κράτους"

«Η υπομονή μας εξαντλήθηκε και τώρα ήρθε η ώρα για διεθνή εκστρατεία αναγνώρισης της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» αναφέρει χαρακτηριστικά σε άρθρο της η τουρκική εφημερίδα Hürriyet, που υπογράφει...


... ο γνωστός αρθρογράφος Yalçin Bayer, αναφερόμενος σε δήλωση του πρώην υπουργού Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Hikmet Sami Türk.

Σύμφωνα με το άρθρο αυτό, η… αδιάλλακτη στάση του ελληνικού τμήματος της Κύπρου, (έτσι ονομάζουν οι Τούρκοι την Κυπριακής Δημοκρατίας), δεν αφήνει πλέον περιθώρια σε άλλες διαπραγματεύσεις ενώ τρέχει το σημαντικό θέμα της εκμετάλλευσης των ενεργειακών κοιτασμάτων, που παρανόμως η Λευκωσία έχει προχωρήσει χωρίς να υπολογίσει τα τουρκικά συμφέροντα.

Ήδη το θέμα της αναγνώρισης του ψευδοκράτους έχει τεθεί στην Συνδιάσκεψη της Οργάνωσης Ισλαμικής Συνεργασίας που συνέρχεται αυτές τις μέρες στην Μέκκα, ενώ ετοιμάζεται και διπλωματική εκστρατεία για ενημέρωση κατ αρχή σε όλο τον ισλαμικό κόσμο.

Η Άγκυρα υπολογίζει ότι η εκστρατεία αυτή θα φέρει σημαντικά αποτελέσματα που σίγουρα θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στο ζήτημα της κρίσης με την κυπριακή υφαλοκρηπίδα και με τα ενεργειακά κοιτάσματα της περιοχής.