6 Ιουνίου 2019

Τα μηνύματα Συνδιοίκησης στην Θράκη

Σε Κομοτηνή και Ξάνθη βρέθηκε την επομένη των εκλογών (2 Ιουνίου) ο Τούρκος Πρέσβης στην Αθήνα ο οποίος επισκέφθηκε την περιοχή με αφορμή της γιορτής των Μουσουλμάνων.

Όμως η επίσκεψη είχε κυρίως πολιτική σημασία...


... αφού ο Τούρκος Πρέσβης εκτός από την επίσκεψη στο Τουρκικό Προξενείο στην Κομοτηνή, πήγε και στην Ξάνθη όπου είχε συνάντηση με τον ψευτομουφτή Αχμέτ Μετέ. Ο ψευτομουφτής είχε μπει στον «πάγο» από την Άγκυρα το τελευταίο διάστημα μετά τις καταδικαστικές του αποφάσεις για δηλώσεις μίσους και τις περιπέτειες του με την εφορία όπου σε μεγάλο βαθμό φανερώνουν το ρόλο του και εκθέτουν το Τουρκικό Προξενείο.

Όμως μετά την επιτυχία του στην Ξάνθη να στηρίξει συνδυασμό ο οποίος κέρδισε τις εκλογές με ψήφους που ελέγχει, και έχοντας έτσι λόγο στα αυτοδιοικητικά μεγάλου δήμου της Θράκης, η στάση της Άγκυρας άλλαξε απέναντι του.

Το επόμενο διάστημα θα δούμε έναν ψευμουφτή πιο ενεργό, πιο πιεστικό στην μειονότητα ώστε να έχει και ρόλο στις εθνικές εκλογές. Να σημειωθεί ότι κατά την επίσκεψη του Τούρκου Πρέσβη σε Ξάνθη και Κομοτηνή, ο βουλευτής Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσείν Ζεϊμπέκ, ήταν παρόν σε όλες τις συναντήσεις, όπως και σε αυτή του ψευτομουφτή, ο οποίος είναι παράνομη Παράλληλη Δομή του Ελληνικού Κράτους.

Η φωτογραφία έχει πολλές σημαντικές εικόνες, με πιο ουσιαστική τις σημαίες στο γραφείο του ψευτομουφτη, μια Ελληνική και μια Τουρκική, αυτό που επιθυμεί και η Άγκυρα, την συνδιοίκηση που σημαίνει, παράδειγμα, σε ένα ΚΕΠ να υπάρχει και υπάλληλος που μιλά Τουρκικά με σπουδές σε Τουρκικό Πανεπιστήμιο. Η αναγνώριση αυτού του υπαλλήλου θα γίνεται με Τουρκική σημαία που θα υπάρχει στο γραφείο του. [Via Diplomacy]