12 Ιουνίου 2019

Ο Μπόρις Τζόνσον δεσμεύτηκε να προστατεύσει τη Βρετανία από «τα κόκκινα νύχια του σοσιαλισμού»

Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών και δήμαρχος του Λονδίνου Μπόρις Τζόνσον είναι ένας από τους κύριους υποψηφίους στη θέση της Μέι.

Δήλωσε ότι εφόσον εκλεγεί ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος...


... θα νικήσει τον Τζέρεμι Κόρμπιν των Εργατικών και θα προστατεύσει τη Βρετανία από «το κόκκινο δόντι, τα κόκκινα νύχια του σοσιαλισμού».

Ο Τζόνσον είναι το φαβορί για την κούρσα διαδοχής της Τερέζα Μέι τον επόμενο μήνα και στην ομιλία του την Τετάρτη αποκάλυψε ποια ακριβώς θα είναι η προσέγγισή του στο Brexit. Όπως υποστήριξε «δεν στοχεύει σε αποτέλεσμα χωρίς συμφωνία».

​Κατά τον ίδιο το να υπάρχει το ενδεχόμενο της μη συμφωνίας στο τραπέζι αποτελεί «ένα ζωτικό εργαλείο διαπραγμάτευσης» και η Βρετανία «πρέπει να πετύχει κάτι καλύτερο από την υπάρχουσα συμφωνία αποχώρησης». «Η καθυστέρηση σημαίνει ήττα, σημαίνει Κόρπιν» ανέφερε επιμένοντας ότι η Βρετανία θα αποχωρήσει από την ΕΕ στις 31 Οκτωβρίου.

Όπως είπε «πιστεύω ότι πρόκειται για μία σπουδαία χώρα και είμαστε παραπάνω από ικανοί να αντεπεξέλθουμε στην πρόκληση. Πρέπει να έχουμε θάρρος και κουράγιο για να αντιμετωπίσουμε την Ευρώπη. Δεν επιθυμούν να μην υπάρχει συμφωνία το ίδιο όπως εμείς και δεν μπορούμε να συνεχίσουμε να κλωτσάμε το τενεκεδάκι».

«Κάθε εβδομάδα και μήνας που περνάει αποξενώνουμε τους φυσικούς μας υποστηρικτές και τους οδηγούμε στην αγκαλιά σε κόμματα ανταρσίας» δήλωσε αναφερόμενος ξεκάθαρα στον Νάιτζελ Φάρατζ και το Brexit Party.  Εμφανίστηκε βέβαιος ότι θα υπάρξει τεράστια ανακούφιση όταν τελικά επιτευχθεί το Brexit. «Τότε θα μπορέσουμε να επικεντρωθούμε στο να δημιουργήσουμε τη Βρετανία που έχουμε ανάγκη».

Συνέχισε αναφερόμενος στη βρετανική βιομηχανία τονίζοντας ότι οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν το εμπόδιο της γραφειοκρατίας και πρόσθεσε ότι «πετυχαίνουμε μεγάλες ταχύτητες χωρίς να πυροβολούμε σε όλους τους κυλίνδρους».

Τόνισε ότι είναι καιρός να μπει τέλος στην «εξουθενωτική αστάθεια» του Brexit. «Γι’ αυτό πιστεύω ότι είμαι το σωστό άτομο για να πάω τη χώρα μπροστά» τόνισε.