31 Μαΐου 2019

Ο συνασπισμός υπό τις ΗΠΑ παραδέχεται ότι σκότωσε 1.302 άμαχους σε Συρία και Ιράκ

Ο συνασπισμός υπό την ηγεσία των ΗΠΑ σκότωσε τουλάχιστον 1.302 αμάχους ενώ πολεμούσε κατά του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και στο Ιράκ, όπως ανέφερε η Συνδυασμένη Διακλαδική Δύναμη Κρούσης...


... - Επιχείρηση Εγγενής Λύση (JTF-OIR) στη μηνιαία αναφορά για απώλειες.

«Ο Συνασπισμός πραγματοποίησε 34.502 πλήγματα μεταξύ Αυγούστου 2014 και τέλους Απριλίου 2019. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου, με βάση τις διαθέσιμες πληροφορίες, η CJTF-OIR εκτιμά ότι τουλάχιστον 1.302 άμαχοι έχουν σκοτωθεί ακούσια από τα πλήγματα του Συνασπισμού από την έναρξη της Επιχείρησης Εγγενής Λύση», σημειώνεται.

Περισσότερους άμαχους σκότωσαν οι ΗΠΑ και οι Αφγανικές δυνάμεις παρά οι Ταλιμπάν
Τον περασμένο μήνα, ο συνασπισμός δημοσίευσε παρόμοιους αριθμούς, υποστηρίζοντας ότι 1.291 άμαχοι είχαν σκοτωθεί ακούσια κατά τη διάρκεια της εκστρατείας κατά των τζιχαντιστών. Την ίδια στιγμή, όμως, η Διεθνής Αμνηστία, οργάνωση για τα ανθρώπινα δικαιώματα, δήλωσε ότι περίπου 1.600 άμαχοι σκοτώθηκαν από τις δυνάμεις του συνασπισμού κατά τη διάρκεια της επίθεσης στη Ράκα από τον Ιούνιο έως τον Οκτώβριο του 2017.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους πολεμούν την τρομοκρατική οργάνωση ISIS (γνωστή και ως Daesh/Ισλαμικό Κράτος, απαγορευμένη στη Ρωσία) στη Συρία και το Ιράκ από το 2014. Ενώ η Βαγδάτη έχει συναινέσει να δεχτεί ξένα στρατεύματα στη χώρα, οι δυνάμεις του συνασπισμού διεξάγουν εκστρατεία στη Συρία χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης ή έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ.