11 Ιουλίου 2019

«Γη ελληνική, ο Κατσίφας είναι αθάνατος!» γέμισαν τα τείχη του κάστρου της Χειμάρρας - ΕΙΚΟΝΕΣ

«Έλληνες εξτρεμιστές έχουν γεμίσει τους τοίχους του Κάστρου της Χειμάρρας  με ρατσιστικά και αντι-αλβανικά συνθήματα. Ντροπή!», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα.

Οι Έλληνες εξτρεμιστές εξακολουθούν να προκαλούν προβλήματα [δείτε τις εικόνες]...


... στην Αλβανία. Τα  τείχη του κάστρου της Χειμάρρας γέμισαν συνθήματα στα ελληνικά. Μεταξύ αυτών γίνεται αναφορά στον εξτρεμιστή Κωνσταντίνο Κατσίφα, ο οποίος σκοτώθηκε πριν από αρκετούς μήνες στο χωριό  Βουλιαράτες  του Αργυρόκαστρου από τις δυνάμεις της RENEA.

Η καταγγελία έγινε από τον ηθοποιό Φλόρι Μπινάι, ο οποίος διακοίνωσε ορισμένες φωτογραφίες όπου εμφανίζονται ρατσιστικά συνθήματα. Άγνωστοι έγραψαν πως η Χειμάρρα είναι γη ελληνική και για τον Έλληνα μειονοτικό που σκοτώθηκε στις Βουλιαράτες, τον Κωνσταντίνο Κατσίφα.

«Χειμάρα γη ελληνική από το 1914» και «Κατσίφας αθάνατος», είναι μερικά από τα συνθήματα στα τείχη του κάστρου. «Μια μεγάλη ντροπή στη μέση της τουριστικής περιόδου, κανείς δεν κάνει τίποτε για να σβήσει αυτά τα προσβλητικά συνθήματα, όπως «Γκούμας, Κατσίφας, Αθάνατοι».

Εάν τέτοια συνθήματα γράφονταν στην Ελλάδα, θα είχε γίνει διπλωματικό επεισόδιο και γίνεται στην Αλβανία την τουριστική περίοδο, ντροπή», γράφει ο ηθοποιός, σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα.
[πηγές: shqiptarja.com, faxweb.al, βαλκανικό περισκόπιο]