11 Ιουλίου 2019

Ο Ριμπολόβλεφ πούλησε οικόπεδο που είχε αγοράσει από τον Τραμπ

Κέρδισε 13 εκατ. δολ.

Την περασμένη εβδομάδα πούλησε το τελευταίο από τα τρία τεμάχια γης στο Παλμ Μπιτς (Palm Beach) της Φλόριντα. Ο Ρώσος ιδιοκτήτης του Σκορπιού Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ πούλησε έναντι 37,29 εκατ. δολαρίων οικόπεδο...


... που είχε αγοράσει από τον Ντόναλντ Τραμπ.

Τα περιουσιακά στοιχεία του Ρώσου μεγιστάνα έφθαναν το 2019 τα 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια, όπως αναφέρει το περιοδικό Forbes. Την περασμένη εβδομάδα πούλησε το τελευταίο από τα τρία τεμάχια γης στο Παλμ Μπιτς (Palm Beach) της Φλόριντα.

Όπως αναφέρει η ρωσική εφημερίδα Vedomosti επικαλούμενη την Mansion Global το οικόπεδο το είχε αγοράσει από τον Αμερικανό πρόεδρο Τραμπ, ενώ τα άλλα δύο τεμάχια τα είχε πωλήσει νωρίτερα έναντι 34,4 και 37 εκατομμυρίων δολαρίων αντίστοιχα.

Εκπρόσωπος του μεγιστάνα που επικαλείται η ρωσική RBK, επιβεβαίωσε την αγοραπωλησία, ωστόσο αρνήθηκε να κάνει οποιοδήποτε σχόλιο. Σημειώνεται, όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, ότι ο Ρώσος μεγιστάνας είχε αγοράσει τη συγκεκριμένη έκταση από τον Τραμπ το 2008 έναντι 95 εκατομμυρίων δολαρίων ενώ ήταν ακόμα παντρεμένος με τη σύζυγό του Γιέλενα.

Μάλιστα το τμήμα αυτό επρόκειτο να γίνει μόνιμη κατοικία της οικογένειας όπως μεταδίδει το RBK. Στα τέλη του έτους η Γιελένα Ριμπολόβλεβα υπέβαλε αίτηση διαζυγίου και δέσμευσε τα περιουσιακά στοιχεία του συζύγου της. Η εξέλιξη αυτή οδήγησε και στην μη αξιοποίηση του κτήματος για πολλά χρόνια, ενώ μετά το διαζύγιοο Ρώσος δισεκατομμυριούχος αποφάσισε να το πουλήσει. Η έπαυλη που υπήρχε στο κτήμα κατεδαφίστηκε και η έκταση χωρίστηκε σε τρία οικόπεδα.

Από την πώληση του, επισημαίνει η RBK, o Ριμπολόβλεφ αποκόμισε επιπλέον 13 εκατομμύρια δολάρια. Σημειώνεται ότι όταν το 2016 ο Ντόναλντ Τραμπ εξελέγη πρόεδρος, η συγκεκριμένη αγοραπωλησία είχε προσελκύσει το ενδιαφέρον των ΜΜΕ. Για το τρίτο οικόπεδο, που δόθηκε προς πώληση το 2016, δεν βρίσκονταν αγοραστής για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα διευκρινίζει η Mansion Global.

Το 2017 ο γερουσιαστής Ρον Γουάιντεν είχε ζητήσει από το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ να πραγματοποιηθεί έλεγχος για την συναλλαγή αυτή μεταξύ Τραμπ και Ριμπολόβλεφ. Τότε ο γερουσιαστής είχε υπογραμμίσει ότι ό Τραμπ έχοντας αγοράσει το τεμάχιο αυτό το 2004 έναντι 42,35 εκατομμυρίων δολαρίων, το πούλησε τέσσερα χρόνια αργότερα στην τιμή των 95 εκατομμυρίων δολαρίων.