10 Ιουλίου 2019

Ο Νετανιάχου ξεκινά επίσημα το στόχο του «Μεγάλου Ισραήλ»

Ο αρχηγός του κράτους του Ισραήλ, Μπέντζαμιν Νετανιάχου, έκανε μια ριζοσπαστική δήλωση, η οποία αποσιωπήθηκε από τα περισσότερα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Σε τελετή για να τιμήσει τις μονάδες εφεδρείας...


... του Ισραηλινού Στρατού στις 2 Ιουλίου, ισχυρίστηκε ότι το Ισραήλ είναι μια μικρή χώρα, η επικράτεια θα πρέπει να επεκταθεί όταν γίνει απαραίτητο, όπως γράφει η ιστοσελίδα «fort-russ.com».

«Είμαστε μια μικρή χώρα. Όσο περισσότερο πρέπει να υπερασπιζόμαστε τους εαυτούς μας, τόσο πρέπει να φέρουμε τον πόλεμο στην επικράτεια του εχθρού και να επεκτείνουμε την επικράτειά μας εάν χρειασθεί». Ο Νετανιάχου πρόσθεσε, σύμφωνα με τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter, ότι:

«Ο Ισραηλινός Στρατός, αναπτύσσει τις ικανότητές του και προετοιμάζει διάφορα σενάρια σύγκρουσης και ξέσπασμα πολέμων σε περισσότερα από ένα μέτωπα. Προσπαθούμε να αποφύγουμε τον πόλεμο, αλλά εάν επιβληθεί σε εμάς, όλες οι δυνάμεις του Στρατού, είτε οι κανονικές είτε οι εφεδρείες,  θα σταθούν σίγουρες εκείνη τη μέρα, θα είναι ισχυρές, συνεκτικές και αποφασισμένες να επιτύχουν τη νίκη. Εάν υπάρξει πόλεμος, οι έφεδροι θα αποδείξουν την ικανότητά τους να κερδίσουν τη μάχη, είναι ο πόλεμος του Γιομ Κιπούρ».

Το ιταλικό «Contro» σημειώνει: Ο ισραηλινός πρωθυπουργός αποκάλυψε επιτέλους τα χαρτιά του. Αυτός που αποκαλούσε  ως «φανταστική προπαγάνδα» των εχθρών του Ισραήλ, δηλαδή την ιδέα της ισραηλινής επέκτασης, επιδιώκει τώρα το στόχο του μυθικού «Μεγάλου Ισραήλ» - από τον Νείλο μέχρι τον Ευφράτη.