26 Ιουνίου 2019

Καραμανλής για Πρέσπες: "Χάσαμε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου" - ΒΙΝΤΕΟ

«Θα μπορούσαμε ως χώρα να απαιτήσουμε και να πετύχουμε περισσότερα»

Καραμανλής από καρδιάς. Σε μια ομιλία που άργησε δέκα χρόνια, όμως συγκίνησε, ενθουσίασε και είχε προσωπικές αναφορές και τοποθετήσεις [δείτε το βίντεο]...


... για τα μείζονα ζητήματα της χώρας.

Χωρίς γραπτό κείμενο αλλά από στήθους ο πρώην πρωθυπουργός σήκωσε ουκ ολίγες φορές όρθιο το "Βελλιδειο", ειδικά όταν Και ο ίδιος με τρεμάμενη φωνή είπε τη φράση "Σας είπα πάντα την αλήθεια"...

Κατάμεστο το συνεδριακό κέντρο "Ι. Βελλίδης" στην εκδήλωση παρουσίασης των υποψηφίων βουλευτών Α και Β εκλογικής περιφέρειας Θεσσαλονίκης. Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή λειτούργησε σαν μαγνήτης για τους Νεοδημοκράτες της Κεντρικής Μακεδονίας που ανάγκασαν τους διοργανωτές τελευταία στιγμή να ρίξουν και το τελευταίο διαχωριστικό της κεντρικής αίθουσας και να την ανοίξουν πλήρως.

Παρόντες φυσικά οι υποψήφιοι βουλευτές, σύσσωμος ο κομματικός μηχανισμός, νυν και νεοεκλεγμένοι δήμαρχοι της Θεσσαλονίκης, εκλεγμένοι και υποψήφιοι ευρωβουλευτές, ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο ξάδελφος και συνονόματος του Κώστα Καραμανλή βουλευτής Σερρών, πολλοί εκλεγμένοι και υποψήφιοι των πρόσφατων αυτοδιοικητικών εκλογών, πανεπιστημιακοί κ.ά.

Η εκδήλωση άρχισε με μισή ώρα καθυστέρηση κι αφού έγινε στον κ. Καραμανλή ενθουσιώδης υποδοχή, τόσο εκτός όσο και εντός "Βελλιδειου".

Στην αρχή παρουσιάστηκε ένα βίντεο με ιστορικές στιγμές όλων των προέδρων της ΝΔ, με εκείνη που έκλεψε το πιο μεγάλο χειροκρότημα να είναι η φράση του Καραμανλή στην προεκλογική εκστρατεία του 2009 που απευθυνόμενος στους πολίτες είπε ότι τους είπε μόνο την αλήθεια.

Τζιτζικώστας
Πρώτος μίλησε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, τον οποίο κάλεσε στο βήμα ο πρόεδρος της διοικούσας επιτροπής της ΝΔ Θεσσαλονίκης, Τάσος Σπηλιόπουλος. Ο Απόστολος Τζιτζικώστας είπε ότι στις 7 Ιουλίου το βράδυ η Ελλάδα γυρίζει επιτέλους σελίδα, καθώς αποκτά αυτοδύναμη κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Είπε ότι ο Καραμανλής είναι ο πρωθυπουργός που ένωσε τους Έλληνες, που έβαζε πάνω από όλους και όλα την πατρίδα. Ο κ. Τζιτζικώστας έπλεξε το εγκώμιο του πρώην πρωθυπουργού, ενώ τόνισε ότι η επόμενη μέρα για τη χώρα απαιτεί την ισχυρή εντολή των Ελλήνων στη ΝΔ και στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σπηλιόπουλος
Ενωτική ομιλία, με επίκεντρο την ανάπτυξη και τη μείωση της φορολογίας που υπόσχεται η κυβέρνηση της ΝΔ πραγματοποίησε στη συνέχεια ο κ. Σπηλιόπουλος.

Ο ίδιος αναφέρθηκε σε σημεία-αιχμές του προγράμματος της ΝΔ. Μίλησε για αλληλέγγυα ανάπτυξη με την αύξηση του προϋπολογισμού του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και άλλα κοινωνικά μέτρα, αλλά και με αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις. Απευθυνόμενος στους υποψήφιους βουλευτές τους κάλεσε να διαδώσουν το μήνυμα της ΝΔ.

Ακολούθως κλήθηκαν ένας ένας οι 12 υποψήφιοι βουλευτές της Β' Θεσσαλονίκης και οι 20 της Α' εκλογικής περιφέρειας, που παρουσιάστηκαν με ένα μίνι βιογραφικό του καθενός.

Καραμανλής
Αμέσως μετά ο κ. Καραμανλής συνεχάρη τον κ. Τζιτζικώστα και τους νεοεκλεγμενους δημάρχους λέγοντας ότι έδωσαν το σύνθημα για τη νίκη στις εθνικές εκλογές
Απευθυνόμενος στους Θεσσαλονικείς είπε ότι 45 χρόνια μετά την ίδρυση της ΝΔ άλλαξαν πολλά στο δημόσιο βίο, κόμματα, ιδεολογίες και πρόσωπα, αλλά η παράταξη είναι ο πυλώνας της δημόσιας ζωής. Αυτό είπε λόγω της προσαρμοστικότητας της παράταξης, της ανταπόκρισης στις ανάγκες της κοινωνίας και των βαθιών ριζών στους Έλληνες. Λάθη κάναμε όμως μείναμε συνεπείς στις θεμελιώδεις αρχές και αξίες μας.

Ο πρώην πρωθυπουργός μίλησε για την ευρωπαϊκή προσήλωση της ΝΔ και της χώρας στο ευρωπαϊκό ιδεώδες. Η ΝΔ στάθηκε άγρυπνος φρουρός της ευρωπαϊκής ταυτότητας της χώρας, άρα τους τυχοδιωκτισμούς ορισμένων που βρήκαν έδαφος στα μνημόνια,  τόνισε ο κ. Καραμανλής.

Πρέσπες
"Μακεδόνες συμπατριώτες μου θέλουμε καλές σχέσεις με όλους τους γείτονες. Πιστεύουμε στις σχέσεις καλής γειτονίας και τη συνεργασία, όμως απειλές και απόπειρες εκβιασμού δεν γίνονται δεκτές και επιστρέφονται. Εμείς μια φανέλα φοράμε κι αυτή είναι της Ελλάδας. Για τα συμφέροντα της Ελλάδας εργαζόμαστε τελεία και παύλα" είπε αναφερόμενος στα εθνικά θέματα.

Τη συμφωνία των Πρεσπών ορθώς την καταψήφισε η ΝΔ λυπάμαι που χάθηκε το κεκτημένο του Βουκουρεστίου που το πετύχαμε με κόστος παραδοσιακό, αλλά και κόστος προσωπικό.

Ο κ. Καραμανλής υπογράμμισε ότι χάθηκαν περιουσίες, επιχειρήσεις ,θέσεις εργασίας, το ένα τρίτο του Εθνικού εισοδήματος και πάνω από όλα η πίστη και η ελπίδα. Η χώρα χρειάζεται πολιτική σταθερότητα, ασφάλεια και καθαρό ορίζοντα, επισήμανε ο πρώην πρωθυπουργός. Έχουμε ανάγκη να ανακτήσουμε την αυτοεκτίμησή μας, με μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση. Για να γίνει αυτό χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση τετραετίας, που θα αναλάβει το έργο της εθνικής ανασυγκρότησης. Την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

"Σας ειπα πάντα την αλήθεια", είπε ο κ. Καραμανλής μιλώντας σε προσωπικό τόνο, "κάποιες φορές πικραναμε και φίλους. Όταν μπαίνουμε στη μάχη κανένας στόχος δεν είναι ανέφικτος κανένα όνειρο δεν είναι ανεκπλήρωτο". Τέλος κάλεσε στις 7 Ιουλίου να ψηφίσουν όλοι ΝΔ για αυτοδύναμη κυβέρνηση.

Το κοινό χειροκροτούσε διαρκώς όρθιο τον κ. Καραμανλή, δείχνοντας τη δίψα που είχε δέκα χρόνια να τον ακούσει γι αυτό και αποθεώθηκε στο τέλος.