27 Ιουνίου 2019

Ερντογάν: "Δεν αντιλήφθηκα από τον Τραμπ θέμα αμερικανικών κυρώσεων"

Σύμφωνα με τον Ερντογάν, δεν τέθηκε ζήτημα κυρώσεων λόγω της αγοράς των S400

Καμία ένδειξη για επιβολή κυρώσεων από την Ουάσινγκτον στην Άγκυρα όσον αφορά την αγορά του ρωσικού αμυντικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400...


... δεν έλαβε ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν ύστερα από τη συνομιλία του με τον Αμερικανό ομόλογό του Ντόναλντ Τραμπ.

«Δεν ξέρω αν οι χώρες του ΝΑΤΟ ξεκινήσουν να επιβάλουν κυρώσεις η μία στην άλλη. Δεν έλαβα αυτή την εντύπωση κατά τη διάρκεια της συζήτησής μου με τον Τραμπ», δήλωσε ο Ερντογάν μιλώντας σε δημοσιογράφους πριν την αναχώρησή για την Ιαπωνία για τη σύνοδο της G20. Πρόσθεσε ότι θα συζητήσει εκ νέου το ζήτημα με τον Τραμπ σε διμερείς συνομιλίες στο περιθώριο της συνόδου, αναμεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Νωρίτερα, ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ προειδοποίησε σήμερα τον Τούρκο ομόλογό του πως η αγορά από την Άγκυρα του ρωσικού αμυντικού αντιαεροπορικού συστήματος S-400 όχι μόνο θα βάλει τέλος στον ρόλο της Τουρκίας στον πρόγραμμα του μαχητικού F-35, αλλά θα βλάψει επίσης την τουρκική οικονομία λόγω των αμερικανικών κυρώσεων που θα επακολουθήσουν, δήλωσε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος.