11 Μαΐου 2019

Πρώτη η Τουρκία σε αιτήσεις για κατάργηση αναρτήσεων στο Twitter

Η Τουρκία ήταν η πρώτη  χώρα παγκοσμίως στα αιτήματα για την κατάργηση περιεχομένου στο κοινωνικό δίκτυο Twitter κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2018, σύμφωνα με έκθεση περί διαφάνειας της εταιρείας...


... για τους τελευταίους έξι μήνες του έτους.

Κατά τη διάρκεια της περιόδου αυτής, το Twitter έλεγξε 9.155 λογαριασμούς σε απάντηση 5.014 νομικών αιτημάτων, συμπεριλαμβανομένων 597 δικαστικών αποφάσεων από την τουρκική κυβέρνηση. Εβδομήντα δύο λογαριασμοί στο Twitter  έκλεισαν και 355 tweets διαγράφηκαν.

Τα αιτήματα της Τουρκίας ήταν κατά 44% υψηλότερα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018, λόγω της στρατιωτικής επιχείρηση στη βόρεια Συρία. Δεκάδες αιτήματα υποβλήθηκαν για δίωξη με καταγγελίες διάδοσης τρομοκρατικής προπαγάνδας όσον αφορά  την κριτική προς την στρατιωτική εισβολή.

Ακολουθεί η Ρωσία
Το 74% του συνολικού όγκου των νομικών αιτημάτων  κατάργησης περιεχομένου στο Twitter προερχόταν μόνο από δύο χώρες, τη Ρωσία και την Τουρκία, ανακοίνωσε το Twitter.

Η Ρωσία υπέβαλε 3.334  αιτήματα για κατάργηση περιεχομένου στην εταιρεία κοινωνικών μέσων. Σημειώνεται ότι το Twitter δεν ανταποκρίθηκε σε κανένα αίτημα της Τουρκίας που επιδίωκε να αποκτήσει πληροφορίες σχετικά με το λογαριασμούς ή περιεχόμενο.