11 Μαΐου 2019

Γιατί η Ελλάδα αρνήθηκε την διέλευση του αγωγού "Turkish Stream"

Οι Ρώσοι μιλούν για πολιτική απόφαση

Θυμάστε τον Τσίπρα περιχαρή να λέει στον Πούτιν, στην Αγία Πετρούπολη -που ο Λαφαζάνης κολλημένος στα Σοβιέτ, την αποκαλεί ακόμη Λένινγκραντ-...


... ότι ο αγωγός "Turkish Stream" θα περάσει μετά από την Ελλάδα και θα λέγεται "Greece Stream"; Ήταν κι αυτό μια αυταπάτη του διάτρητου πρωθυπουργού.

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής του Centrefor Energy Skolkovo, Βιάτσεσλάβ Μιτσένσκο, αποκάλυψε ότι η Αθήνα δεν εφάρμοσε την ιδέα της συνέχισης του αγωγού "Turkish Stream" στο ελληνικό έδαφος από την Τουρκία: «Έχουν σταλεί όλα τα μηνύματα από τη Ρωσία, ενώ η θέση της Ελλάδας παραμένει αρκετά προσεκτική, ωστόσο αυτό αφορά πλέον την πολιτική».

Και συνέχισε: «Γνωρίζουμε ότι ο "Turkish Stream-2" θα περάσει από το έδαφος της Βουλγαρίας και ότι η βουλγαρική πλευρά έχει κάνει πολλά για να το εξασφαλίσει αυτό. Η Βουλγαρία θα γίνει χώρα διαμετακόμισης για το ρωσικό φυσικό αέριο».


Ο Μιτσένσκο μας λέει δηλαδή, ότι για πολιτικούς λόγους η Αθήνα, δεν ενδιαφέρθηκε να είναι κι αυτή υποψήφια για την διέλευση του αγωγού από την Ελλάδα. Αν με τον όρο "πολιτική", ο Μιτσένσκο εννοεί πιέσεις από την Δύση, είναι προφανές πως οι ίδιες πιέσεις θα έχουν ασκηθεί και στην Βουλγαρία. Γιατί ο Μπορίσοφ αντιστάθηκε στις πιέσεις και ο Τσίπρας όχι;
Καλλισθένης