8 Αυγούστου 2016

Βραζιλία: 500.000 παιδικές ψυχές θύματα σεξουαλικής εκμετάλλευσης

Πίσω από τη λάμψη των Ολυμπιακών Αγώνων υπάρχει το δράμα

Όλα τα βλέμματα του κόσμου είναι στραμμένα στη Βραζιλία  ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων του 2016, ωστόσο η χώρα  στην οποία διοργανώνονται Ολυμπιακοί Αγώνες για...


... πρώτη φορά βρίσκεται στο επίκεντρο και για ένα άλλο τραγικό γεγονός, που έχει να κάνει με τη σεξουαλική εκμετάλλευση παιδιών.

Η νοτιοαμερικανική αυτή χώρα τείνει να να γίνει η χώρα με το μεγαλύτερο αριθμό παιδιών που υφίστανται καταστάσεις σεξουαλικής εκμετάλλευσης, στον κόσμο, ενώ τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας συγκλονίζουν.

Κάθε χρόνο περίπου 500.000 παιδιά υπολογίζεται ότι πέφτουν θύματα του σεξουαλικού «τουρισμού» στη Βραζιλία , ενώ το  ρεπορτάζ του αυστραλιανού portal, news.com.au ξεκινάει λέγοντας «σε μια στροφή σε έναν από τους μεγαλύτερους αυτοκινητόδρομους της Βραζιλίας, μόλις 50 λεπτά με το αυτοκίνητο από το Ολυμπιακό χωριό του Ρίο ντε Τζανέιρο, κορίτσια από την ηλικία των εννέα χρόνων, πωλούν το σώμα τους στους οδηγούς φορτηγών για χρήματα».

Κορίτσια ηλικίας 10 χρονών μόλις πουλούν σεξουαλικές «υπηρεσίες» έναντι 6 ρεάλ, ή αλλιώς 1,62 ευρώ, έξω από τα γήπεδα του τελευταίου Παγκόσμιου Κυπέλλου Ποδοσφαίρου στην Βραζιλία, ενώ σύμφωνα με μια ομάδα ακτιβιστών της Meninadanca που πήγε στην απομακρυσμένη πόλη του Candido, η οποία διαπερνάται από την BR-116, ανακάλυψε ότι τα ανήλικα κορίτσια της περιοχής προσφέρονται συχνά στους άνδρες… ως «βραβεία» κληρώσεων και στοιχημάτων.

Ο ψυχολόγος Gleyce Farias συγκλονίζει λέγοντας ότι «ένα 13χρονο κορίτσι κατέληξε στο νοσοκομείο, λόγω σεξουαλικών βασανιστηρίων. Μας είπε πως από τα 9 της την ανάγκαζαν να βλέπει πορνογραφικές ταινίες, με τους άνδρες να πληρώνουν για να τους αγγίζει».

Η αλήθεια κρύβεται πίσω από την διοργάνωση του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος.