8 Αυγούστου 2016

Κουρτουλμούς: «Διαφεύγουν ακόμη 216 πραξικοπηματίες»

Λείπουν και βαριά όπλα

Ο Νουμάν Κουρτουλμούς δήλωσε ότι ακόμη διαφεύγουν 216 άτομα  που είναι ύποπτοι για συμμετοχή στην αποτυχημένη απόπειρα πραξικοπήματος της 15ης Ιουλίου.

Ο αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης...
... ανακοίνωσε ότι πρόκειται για για 186 στρατιωτικούς και 30 χωροφύλακες, ενώ ανάμεσά τους είναι και 9 στρατηγοί.

Ο Κουρτουλμούς μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά από το υπουργικό συμβούλιο, έκανε γνωστό ότι  έχουν συλληφθεί 10 ξένοι υπήκοοι, χωρίς να δώσει όμως πληροφορίες για την εθνικότητά τους.

Λείπουν και βαριά όπλα
O βουλευτής Τεκίν ανέφερε τα περισσότερα όπλα των αστυνομικών και στρατιωτών που συνελήφθησαν η σκοτώθηκαν κατά το πραξικόπημα αγνοούνται. Είπε σχετικά τα εξής:

"Από το πραξικόπημα σημαντικά μας όπλα αγνοούνται. Στο βαρύ αυτό πραξικόπημα υπήρξαν σημαντικές καταστροφές σε κρατικούς φορείς. Δεν ήταν μόνο οι μάρτυρες που είχαμε. Αυτή τη στιγμή τα περισσότερα από τα όπλα των αδερφών μας στρατιωτών και αστυνομικών που σκοτώθηκαν αγνοούνται. Υπάρχουν πολυβόλα στα αρχηγεία που αγνοούνται.

Βλέποντας όλα αυτά, ταυτόχρονα η χώρα μας βρίσκεται σε ένα κλίμα τρομοκρατίας. Πρέπει όλοι μας να αντιλαμβανόμαστε αυτόν τον κίνδυνο. Οπωσδήποτε πρέπει να καταστήσουμε κυρίαρχη την κοινή λογική".