11 Ιουλίου 2019

Μαρτυρία από τουρίστρια: «Μας μαστίγωναν αέρας, βροχή και άμμος και επικρατούσε χάος» - ΕΙΚΟΝΕΣ+ΒΙΝΤΕΟ

Βρετανίδα τουρίστρια περιγράφει λεπτό προς λεπτό τι έζησε η οικογένειά της

Τα δέκα λεπτά της φονικής καταιγίδας που χτύπησε τη Χαλκιδική περιγράφει Βρετανίδα τουρίστρια που βρίσκεται στη Βόρεια Ελλάδα για [δείτε εικόνες και βίντεο]...


... διακοπές με την οικογένειά της.

Η Emily, που είναι γνωστή στο Ηνωμένο Βασίλειο από το travel blog που διατηρεί, γράφει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Twitter πως μαζί με τον σύζυγο της Chris και τα δυο παιδιά της Ella και Louis, βρισκόταν στο ξενοδοχείο την ώρα που χτύπησε η σφοδρή καταιγίδα στην περιοχή: «είμασταν σε beach party όταν ξαφνικά έσβησαν τα φώτα, έπεσε το ρεύμα και ο αέρας έριξε κάτω δέντρα και ό,τι άλλο βρισκόταν γύρω μας».


Με ένα δεύτερο tweer σημειώνει: «Μας μαστίγωναν αέρας, βροχή και άμμος και επικρατούσε το απόλυτο χάος με τον κόσμο (ανάμεσα τους και παιδιά) να ουρλιάζει τρέχοντας να βρει καταφύγιο. Κρυφτήκαμε πίσω από το μπαρ για δέκα λεπτά μέχρι που το νερό έφτασε προς το μέρος μας και άρχιζε να καλύπτει τα πόδια μας.

Με δυο ανήλικα παιδιά μαζί μας αποφασίσαμε πως δεν είχαμε άλλη επιλογή απ το να τρέξουμε πίσω στο ξενοδοχείο (πέντε λεπτά μακριά ) και ενώ η καταιγίδα ήταν σε εξέλιξη. Μαζί με άλλες οικογένειες τρέξαμε ανάμεσα χαλάσματα και σε πεσμένα δέντρα, μόλις που μπορούσαμε να δούμε μέσα στη βροχή και με τα μικρά μας να είναι καθ' όλη τη διάρκεια γαντζωμένα πάνω μας.


Καταφέραμε να φτάσουμε πίσω στο ξενοδοχείο αντικρίζοντας ένα γενικό μπλακάουτ, ακόμη περισσότερο κόσμο και σύγχυση. Μας πήρε λίγο χρόνο, αλλά είμαστε επιτέλους πίσω στο δωμάτιό μας (το οποίο έχει πλημμυρίσει) και ήθελα να σας πω πως δεν έχω ζήσει κάτι πιο τρομακτικό στη ζωή μου».

Η Βρετανίδα τουρίστρια με νέα τιτιβίσματα εξήγησε στους ακόλουθους της πως ο λόγος που γράφει τα όσα έζησε είναι για να ενημερωθούν τα Μέσα της Βρετανίας αλλά και οποιοσδήποτε θέλει να μάθει λεπτομέρειες για τη χθεσινή καταιγίδα που χτύπησε τη Χαλκιδική. Για το λόγο αυτό έχει αναρτήσει και σχετικά βίντεο.