11 Ιουλίου 2019

Μόσχα: Με ρωσικό εξοπλισμό οι στρατιωτικές ασκήσεις της Βενεζουέλας

Στρατιωτικές ασκήσεις θα γίνουν στη Βενεζουέλα στις 24 Ιουλίου, οι οποίες μάλιστα θα έχουν και ρωσικό εξοπλισμό, όπως επιβεβαίωσε ο Ρώσος Υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριάμπκοφ.

«Τα όπλα και ο στρατιωτικός εξοπλισμός...


... που υπάρχουν σήμερα στη Βενεζουέλα και τα οποία χρησιμοποιούν οι Εθνικές Βολιβαριανές Ένοπλες Δυνάμεις είναι ως επί το πλείστον ρωσικής κατασκευής. Δεν μπορεί να γίνει αλλιώς. Δεν ξέρω αν αγόρασαν οποιοδήποτε είδος εξοπλισμού σε άλλες χώρες, αλλά ο στρατός είναι εξοπλισμένος με τα όπλα μας σε μεγάλο βαθμό, γι 'αυτό και θα χρησιμοποιηθούν», δήλωσε ο Ριάμπκοφ στους δημοσιογράφους.

Ο ίδιος σημείωσε επίσης ότι δεν υπάρχουν Ρώσοι στρατιωτικοί εμπειρογνώμονες στη Βενεζουέλα αυτή τη στιγμή. «Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα βρεθούν εκεί όταν προκύψει ανάγκη για τη συντήρηση του εξοπλισμού», συμπλήρωσε.

Τον Ιούνιο δημοσιεύματα ήθελαν τη Ρωσία να σχεδιάζει να αυξήσει τη στρατιωτική παρουσία της στη Βενεζουέλα. Η Πρεσβεία της Ρωσίας στη χώρα τόνισε ότι η Μόσχα, στην πραγματικότητα, αποσύρει τους εμπειρογνώμονές της από τη Βενεζουέλα καθώς επρόκειτο για προσωπικό που απλά παρείχε τεχνική βοήθεια στη συντήρηση του στρατιωτικού εξοπλισμού.