14 Ιουνίου 2019

Επικεφαλής Frontex: 24.000 "προσφυγάκια" προτίμησαν Ελλάδα μέσω Έβρου - ΒΙΝΤΕΟ

Αυτοί είναι μόνον όσοι καταγράφηκαν!

Για μεγάλη αύξηση, που φτάνει το 27% των «προσφύγων» που… «προτιμούν» (σύμφωνα με τον όρο που εισήγαγε ο πρόεδρος Παυλόπουλος) την Ελλάδα [δείτε το βίντεο]...


... μέσω του Έβρου, έκανε λόγο ο διοικητής της Frontex, Φαμπρίς Λεζερί, σε συνέντευξη που έδωσε στην κυριακάτικη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας ‘Die Welt’.

Όπως είπε ο διευθυντής της ευρωπαϊκής υπηρεσίας για τη φύλαξη των συνόρων, η Frontex έχει καταγράψει 24.000 λαθραίες εισόδους στην χώρα των «ανοιχτών συνόρων», για τους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019, αριθμός κατά 27% υψηλότερος από το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του περασμένου έτους.

Ωστόσο, σύμφωνα πάντα με τον Λεζερί, ο αριθμός των «προσφύγων» είναι κατά πολύ μεγαλύτερος, διότι υπάρχουν πολλοί εκ των εισβολέων που αποφεύγουν την καταγραφή. Αναφέρθηκε δε στο παράδειγμα της Γερμανίας, όπου, στους πρώτους τέσσερις μήνες του 2019, έχουν κατατεθεί συνολικά 60.000 αιτήσεις για παροχή ασύλου, αριθμός πολύ μεγαλύτερος από τον συνολικό αριθμό των νεοεισερχομένων σύμφωνα με τα στατιστικά στοιχεία.

Τέλος, σύμφωνα με την Ύπατη Αρμοστεία των Ηνωμένων Εθνών για τους πρόσφυγες (‘UNHCR’) οι περισσότεροι από τους αιτούντες άσυλο προέρχονται από το Αφγανιστάν, στο οποίο ΔΕΝ γίνεται κανένας πόλεμος κι από την Συρία (10%) στην οποία έχει ΛΗΞΕΙ ο πόλεμος…