14 Ιουνίου 2019

Στην ίδρυση στα Κατεχόμενα μεγάλης Βάσης "Εκτάκτου Ανάγκης" προχωρεί η Τουρκία

Ενώ οι εξελίξεις στην ανατολική Μεσόγειο τρέχουν με ραγδαίο ρυθμό που κάνει δύσκολο να τις παρακολουθεί κανείς, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της φιλοκυβερνητικής τουρκικής εφημερίδας, Yeni Şafak, σε συνέδριο στρατηγικής...


... που οργάνωσε το τουρκικό πανεπιστήμιο Akdeniz, (Μεσόγειος), συζητήθηκε η απόφαση της Τουρκίας να ιδρύσει μια μεγάλη στρατιωτική–αεροπορική βάση στα κατεχόμενα ανταποκρινόμενη στις σημερινές συγκυρίες.

Συγκεκριμένα σε διάλεξη της ειδικής επιστήμονος του πανεπιστημίου, Emete Gözügüzelli, τονίστηκε ότι η στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς που προσπαθεί να παρεμποδίσει τις έρευνες του τουρκικού ερευνητικού σκάφους, Fatih, και η γενικότερη ένταση που προκαλούν οι Ρωμιοί (Κύπριοι), επιβάλλει την ίδρυση μιας μεγάλης βάσης ανάλογης με αυτή των Βρετανών, που θα προασπίσει τα τουρκικά συμφέροντα.

Με λίγα λόγια η Τουρκία όχι μόνο δεν συζητά την αποχώρηση των κατοχικών στρατευμάτων, αλλά προχωρεί στην δημιουργία στρατιωτικής βάσης που θα εδραιώσει την τουρκική κατοχή και θα αυξήσει την απειλή για προέλαση στον νότιο ελεύθερο τμήμα της Κύπρου.