13 Ιουνίου 2019

Η Τουρκία ζητά εκ νέου την έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Δικαιοσύνης της Τουρκίας, Αμπντουλχαμίτ Γκιουλ επισκέπτεται την Ουάσιγκτον για να συναντηθεί με τον Αμερικανό ομόλογό του, Γουίλιαμ Μπαρ, και με την ευκαιρία αυτή δήλωσε ότι η χώρα του...


... έχει αποστείλει νέα στοιχεία στο πλαίσιο της «έκδοσης του ηγέτη του κινήματος Γκιουλέν», όπως αναφέρει το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Ο Γκιουλ τόνισε ότι αυτά τα πρόσθετα στοιχεία αποδεικνύουν την εμπλοκή του  αρχηγού του ισλαμικού κινήματος, Φετουλάχ Γκιουλέν, στην απόπειρα πραξικοπήματος του Ιουλίου του 2016. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι οι συναντήσεις που είχε με τους αξιωματούχους των ΗΠΑ ήταν πολύ παραγωγικές και ότι αναμένει θετικά αποτελέσματα.

Οι Αρχές της Τουρκίας, επανέλαβαν την Τετάρτη το αίτημα στις αμερικανικές Αρχές για την έκδοση ου Φετουλάχ Γκιουλέν, επικεφαλής του κινήματος Γκιουλέν που χαρακτηρίζεται από την Τουρκία ως τρομοκρατική οργάνωση (Feto). Ο υπουργός δικαιοσύνης της Τουρκίας δήλωσε νωρίτερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θα πρέπει να προβούν σε κάποια βήματα βάσει των ισχυουσών διεθνών συμβάσεων και συμφωνιών μεταξύ των δύο χωρών.