27 Ιουνίου 2019

Οι ‘μακεδονιστές’ μας έκλεψαν τα ιστορικά μας …μοκασίνια, λένε οι Βούλγαροι

«Λένε οι γείτονες ότι το ιστορικό παπούτσι εφευρέθηκε αυτούς», γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα που έχει τίτλο «οι "Μακεδονιστές" έκλεψαν τα μοκασίνια μας».

Η διαμάχη πέρα από τα ιστορικά πρόσωπα...


... των Βουλγαρο-Σλάβων έρχεται τώρα και στην…εφεύρεση των υποδημάτων και συγκεκριμένα στο ιδιαίτερο υπόδημα που κατασκευάζεται από λεπτό δέρμα, το μοκασίνι.

«Άνοιξε η όρεξή τους (στην πνευματική κλοπή) και έφθασαν μέχρι το ιερό βουλγαρικό μοκασίνι», γράφει η βουλγαρική εφημερίδα ‘Trud’. Λένε ότι το μοκασίνι είναι δική τους εφεύρεση! Αναρωτιούνται ακόμη εάν ο Γκότσε Ντέλτσεφ φορούσε τα μοκασίνια τα "μακεδονικά" όταν έτρεχε στα δάση…

«Σύμφωνα με τους θεωρητικούς του Μακεδονισμού», γράφει η ‘Trud’, «αυτοί (οι Σκοπιανοί) ίδρυσαν το αρχαιότερο σλαβικό κράτος. Αυτό λεγόταν «Σλαβουνία» και οι Βούλγαροι δεν ήταν παρά μια μικρή ομάδα κατακτητών στην περιοχή. Οι σημερινοί ‘Μακεδόνες’ – Σλαβούνοι τότε- πολέμησαν για την ανεξαρτησία τους, φορώντας τα μοκασίνια και οι Βούλγαροι είχαν τυλιγμένες τις πατούσες τους με κουρέλια», γράφει το δημοσίευμα.

Και συνεχίζει: «Για το λόγο αυτόν, οι Σλαβούνοι ήταν τόσο γρήγοροι σαν τα βέλη και κέρδιζαν τη μία μάχη μετά την άλλη. Οι Βούλγαροι σκόνταφταν σε κάθε βήμα τους με αποτέλεσμα να έχουν απανωτές ήττες», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι το μοκασίνι είναι …βουλγαρική πατέντα που την έκλεψαν οι Σλαβούνοι των Σκοπίων…
[πηγές: trud.bg, βαλκανικό περισκόπιο]