27 Ιουνίου 2019

Ρωσία: Ζωντανός από θαύμα αιχμάλωτος αρκούδας για 30 μέρες - ΒΙΝΤΕΟ

Σοκ έχει προκαλέσει, τις τελευταίες ώρες, η είδηση ότι Ρώσοι κυνηγοί εντόπισαν έναν άντρα σε μία φωλιά αρκούδας, έξω από την πόλη Τούβα, στη νότια Σιβηρία.

Αν και η είδηση δεν έχει επιβεβαιωθεί ακόμη [δείτε το βίντεο]...


... από επίσημες πηγές, το συμβάν πραγματικά συγκλονίζει. Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «The Sun», οι κυνηγοί βλέποντας ότι οι σκύλοι τους γάβγιζαν στις όχθες μια λίμνης, πλησίασαν να δουν τι συμβαίνει.

Αυτό που αντίκρισαν ήταν –όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν– ένα σχεδόν σκελετωμένο σώμα που θύμιζε… μούμια. Όταν προσπάθησαν να προσεγγίζουν το σώμα που βρισκόταν στις όχθες της λίμνης ήρθε το δεύτερο σοκ. Ο γενειοφόρος αποστεωμένος άνδρας ήταν ζωντανός!

Όπως αποκαλύφθηκε στην συνέχεια, ο άτυχος άνδρας πριν ένα περίπου μήνα είχε δεχθεί επίθεση αρκούδας με αποτέλεσμα να του σπάσει την σπονδυλική στήλη. Ωστόσο το άγριο ζώο αντί να τον κατασπαράξει τον… μετέφερε –όπως ανέφερε ο επιζών– στην φωλιά της και τον επιτηρούσε όλο αυτό το διάστημα μέχρι να αποφασίσει να τον χρησιμοποιήσει ως τροφή.

Σύμφωνα με τους κυνηγούς οι αρκούδες που ζουν στην συγκεκριμένη περιοχή ακολουθούν αυτή την τακτική με τα θηράματά τους, τα οποία κρατάνε κάπου φυλαγμένα μέχρι να πεινάσουν πολύ και να τα φάνε.

Σύμφωνα με τους γιατρούς, ο άτυχος άνδρας, ζει πραγματικά από θαύμα αφού ακόμα και το δέρμα του όπως ανέφεραν είχε αρχίσει να σαπίζει. Επίσης οι περιγραφές του ίδιου του θύματος σχετικά με το πώς κρατήθηκε ζωντανός, σοκάρουν.