15 Ιουνίου 2019

Αστέρι του ιταλικού κινηματογράφου καταδικάστηκε με φόντο τη συμμετοχή της σε εκδήλωση με τον Πούτιν

Η Ορνέλα Μούτι καταδικάστηκε για απάτη με ιατρικό σημείωμα, το οποίο επικαλέστηκε για να δικαιολογήσει πως ήταν άρρωστη.

Η 64χρονη ηθοποιός ήθελε να δικαιολογήσει την απουσία της από θεατρική παράσταση...


... στην οποία θα έπαιζε, προκειμένου να παρευρεθεί σε φιλανθρωπική εκδήλωση παρουσία, μεταξύ άλλων, του Βλαντίμιρ Πούτιν.

Δικαστήριο στην Ιταλία επικύρωσε απόφαση του εφετείου που είχε ληφθεί προ δύο ετών, με την οποία το αστέρι του ιταλικού κινηματογράφου Ορνέλα Μούτι καταδικάστηκε σε έξι μήνες φυλάκιση και πρόστιμο 500 ευρώ για απάτη με ιατρικό σημείωμα.

Με το ιατρικό σημείωμα, η 64χρονη ηθοποιός ήθελε να δικαιολογήσει την απουσία της από θεατρική παράσταση στην οποία θα έπαιζε, προκειμένου να παρευρεθεί σε φιλανθρωπική εκδήλωση στην οποία έδωσε το «παρών», μεταξύ άλλων, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Η ηθοποιός προσπάθησε να αμφισβητήσει την απόφαση του δικαστηρίου, σύμφωνα με το οποίο η Μούτι είπε ψέματα για να ακυρώσει την παράσταση στο Πορντενόνε της Ιταλίας το 2010. Η Μούτι προσκόμισε ιατρική βεβαίωση σύμφωνα με την οποία έπασχε από οξεία λαρυγγίτιδα με πυρετό και βήχα.

Κατά την ιατρική βεβαίωση, η Μούτι όφειλε να ξεκουραστεί για πέντε ημέρες, ωστόσο η ίδια παραβρέθηκε σε φιλανθρωπική εκδήλωση στην Αγία Πετρούπολη μαζί με τον Κέβιν Κόστνερ, όπως αποκαλύφθηκε αργότερα από φωτογραφίες.

Το πρωτοβάθμιο δικαστήριο καταδίκασε τη Μούτι σε οκτώ μήνες φυλάκισης και πρόστιμο 600 ευρώ το 2015, ενώ σε δεύτερο βαθμό η ποινή μειώθηκε ελάχιστα. «Εγώ θα πήγαινα ούτως ή άλλως, αναχώρησα απλώς νωρίτερα δεδομένης της αδυναμίας μου να ανέβω στη σκηνή εκείνο το βράδυ, δεν ήταν μια δικαιολογία», δήλωσε η ίδια κατά την υπεράσπισή της, σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης.

Όπως πρόσθεσε, η παράσταση περιλάμβανε έναν μονόλογο που απαιτούσε από εκείνη να φωνάζει για πάνω από μία ώρα, κάτι που –συμπλήρωσε η 64χρονη- δεν μπορούσε να υποστηρίξει εκείνο το βράδυ. «Ωστόσο, μια βραχνή φωνή δεν σε εμποδίζει να παρακολουθήσεις ένα δείπνο», δήλωσε η Μούτι.

Πάντως, η ποινή θα μπορούσε να ανασταλεί αν καταβάλλονταν 30.000 ευρώ στο θέατρο Βέρντι, όπου επρόκειτο να εμφανιστεί η Μούτι. Κατά την Corriere Della Sera, η Μούτι θα δυσκολευθεί να πληρώσει αυτό το ποσό.