16 Ιουνίου 2019

Επίακοπος θα εξορκίσει τους δαίμονες πετώντας με ελικόπτερο πάνω από ολόκληρη πόλη

Ο επίσκοπος της Μποναβεντούρα Ρούμπεν Ντάριο Τζαραμίλο Μοντόγια σχεδιάζει να πετάξει αγιασμό πάνω από την πόλη, ενώ θα πετά με ένα ελικόπτερο σε μια προσπάθεια να εκδιώξει τους «δαίμονες».

Η Μποναβεντούρα, η οποία...


... είχε πληγεί σοβαρά από την σύγκρουση στην Κολομβία και κατέστη στρατηγικό σημείο στη διαδρομή των ναρκωτικών προς τις ΗΠΑ, γνώρισε μία αύξηση στις δολοφονίες τους τελευταίους μήνες, συμπεριλαμβανομένου του βιασμού και της δολοφονίας ενός 10χρονου κοριτσιού, προκαλώντας σοκ σε όλη τη Λατινική Αμερική.

Ο επίσκοπος, ο οποίος επινόησε την πρωτοφανή αυτή λύση για την καταπολέμηση του εγκλήματος, έχει κερδίσει την υποστήριξη του Εθνικού Ναυτικού για το σχέδιό του να πετάξει αγιασμό σε ολόκληρο τον πληθυσμό προκειμένου να εκδιώξει τους δαίμονες. Με αυτή την πράξη, ο καθολικός κληρικός θέλει να σταματήσει τη βία στην πρωτεύουσα της επαρχίας Βάλε Ντελ Κάουκα.

«Θέλουμε να περάσουμε στον αέρα πάνω από ολόκληρη την Μποναβεντούρα με ελικόπτερο και να ρίξουμε τον αγιασμό για να δούμε αν μπορούμε να πετύχουμε έναν εξορκισμό να διώξουμε όλους εκείνους τους δαίμονες που καταστρέφουν το λιμάνι μας, έτσι ώστε η ευλογία του Θεού να έρθει και να ξεφορτωθεί όλη την κακία που υπάρχει στους δρόμους μας», είπε στον κολομβιανό ραδιοτηλεοπτικό φορέα Blu Radio.

Ο Καθολικός κληρικός, όπως αναφέρθηκε από το The Daily Star, σημείωσε ότι ο διάβολος θα πρέπει να αφαιρεθεί για να δει αν οι ντόπιοι είναι σε θέση να «πάρουν πίσω την ηρεμία που έχει χάσει η πόλη με όλο αυτό το έγκλημα». Ο μεγάλος εξορκισμός σχεδιάζεται για τα μέσα Ιουλίου, όταν πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φεστιβάλ της πόλης, σύμφωνα με τον επίσκοπο.

Η ανακοίνωσή του ήρθε περίπου μία εβδομάδα μετά την ανακάλυψη του σώματος της 10χρονης Ντιάνα Τατιάνα Ροντρίγκεζ, που φέρεται να κακοποιήθηκε και βασανίστηκε πριν από το θάνατό της - κάτι που συγκλόνισε την πόλη και ολόκληρη τη χώρα.

Η πόλη υπήρξε μάρτυρας ενός κύματος βίας κατά τη διάρκεια των τελευταίων μηνών, καθώς από τον Ιανουάριο έως τον Μάιο καταγράφηκαν 51 δολοφονίες, 20 δολοφονίες περισσότερες από την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους.