7 Ιουνίου 2019

Πούτιν: Γιατί αποθεώνεται ο ναζισμός;

Ο Πούτιν αναφέρει την αναθεώρηση των αποτελεσμάτων του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, ενώ θεωρεί την ηρωποίηση του ναζισμού στην Ανατολική Ευρώπη ως εξωφρενική.

Η επανεξέταση των αποτελεσμάτων του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου...
... η ηρωισμό του ναζισμού σε ορισμένες χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και η κατεδάφιση μνημείων στους Σοβιετικούς στρατιώτες είναι κάτι άσχημο και εξωφρενικό, δήλωσε την Πέμπτη ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να επιτρέψουμε σε κανέναν να στρεβλώσει την ιστορία και να κάνει πραγματικούς τους ψεύτικους ήρωες. Για ποιο λόγο σήμερα, σε μερικές πρωτεύουσες της Ανατολικής Ευρώπης, στην Ουκρανία, στις χώρες της Βαλτικής, βλέπουμε ανθρώπους με σβάστικα; Γιατί υπάρχει η αποθέωση του ναζισμού;» δήλωσε ο Πούτιν σε συνάντηση με επικεφαλής διεθνών πρακτορείων ειδήσεων.

Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε ότι σε ορισμένες χώρες της Βαλτικής, οι Εβραίοι βρέθηκαν σε διαδηλώσεις ώστε να διαμαρτυρηθούν ενάντια στην κατεδάφιση μνημείων που ήταν αφιερωμένα σε ήρωες του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου και του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου «φορώντας ρόμπες φυλακισμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης».

«Δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ την αλήθεια για την ιστορία και τη φοβερή τραγωδία που έπληξε την ανθρωπότητα κατά τη διάρκεια του Β 'Παγκοσμίου Πολέμου… Πρέπει να αποτίσουμε φόρο τιμής στους ήρωες της αντίστασης στη Γερμανία, στην Ευρώπη γενικά», υπογράμμισε ο Πούτιν.