5 Ιουνίου 2019

Ρώσος αξιωματούχος: Η Κούβα «βασικός» σύμμαχος μας στην Λατινική Αμερική

Η Μόσχα βλέπει την Αβάνα ως τον «βασικό» σύμμαχό της στη Λατινική Αμερική και θα καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει την Κούβα εν μέσω των πιέσεων από τις αμερικανικές κυρώσεις, ανέφερε ο αντιπρόεδρος...
... της ρωσικής κυβέρνησης Γιούρι Μπορίσοφ σε συνάντηση με τον Κουβανό ομόλογό του Ρικάρντο Καμπρίσας.

Η διακυβερνητική επιτροπή Ρωσίας-Κούβας για το εμπόριο, την οικονομική, επιστημονική και τεχνική συνεργασία συναντήθηκε στη Μόσχα την Τρίτη. Ο Μπορίσοφ και ο Καμπρίσας είναι οι συμπρόεδροι της επιτροπής. «Οι σχέσεις μας είναι παραδοσιακά φιλικές και θεωρούμε την Κούβα βασικό σύμμαχο στη Λατινική Αμερική και στην περιοχή της Καραϊβικής», δήλωσε ο Μπορίσοφ στη συνάντηση.

Σύμφωνα με τον Μπορίσοφ, η Ρωσία συμμετέχει ενεργά σε σημαντικά οικονομικά έργα στην Κούβα σε τομείς όπως η ενέργεια, η μεταλλουργία και η υποδομή μεταφορών. Για παράδειγμα, αναφέρθηκε στο εργοστάσιο συναρμολόγησης ρωσικών αυτοκινήτων στην Κούβα και στις εξαγωγές μηχανημάτων σιδηροδρόμων προς το έθνος της Καραϊβικής.

Ο Μπορίσοφ σημείωσε επίσης τον αρνητικό κοινωνικό και οικονομικό αντίκτυπο των αμερικανικών κυρώσεων κατά της Αβάνας, οι οποίες ενισχύθηκαν πρόσφατα από την Ουάσιγκτον ως απάντηση στις εικαζόμενες παρεμβάσεις στη Βενεζουέλα και δεσμεύθηκε ότι η Ρωσία θα «καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια για να στηρίξει την Κούβα».