7 Ιουνίου 2019

Τραμπ: Οι τραυματισμένες σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας μπορούν ακόμα να είναι καλές

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι οι σχέσεις της Ουάσινγκτον με τη Μόσχα έχουν υποστεί βλάβη από ένα «κυνήγι μαγισσών», προσθέτοντας ωστόσο ότι οι σχέσεις θα μπορούσαν να βελτιωθούν.

Συγκεκριμένα, ο Τραμπ...


... έχει επανειλημμένα αναφερθεί στον ειδικό εισαγγελέα των ΗΠΑ  Ρόμπερτ Μιούλερ που είχε αναλάβει την έρευνα για τη φερόμενη ρωσική ανάμειξη στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, με τον όρο ως «κυνήγι μαγισσών».

«Νομίζω ότι μπορούμε να έχουμε μια καλή σχέση με τη Ρωσία, νομίζω ότι είναι πληγωμένη από ένα ψεύτικο κυνήγι μαγισσών. Θα μπορούσαμε να έχουμε μια καλή σχέση με τη Ρωσία» δήλωσε ο Τραμπ σε συνέντευξή του στο Fox News την Πέμπτη όταν ρωτήθηκε αν εξακολουθεί να ενδιαφέρεται στη βελτίωση των αμερικανο-ρωσικών σχέσεων.

Τον περασμένο Απρίλιο, ο ειδικός εισαγγελέας των ΗΠΑ Ρόμπερτ Μιούλερ ολοκλήρωσε την έκθεση για την έρευνά του σχετικά με την εικαζόμενη συμπαιγνία μεταξύ της ομάδας εκστρατείας για το αθώο και της Ρωσίας, η οποία αμφισβητήθηκε έντονα και από τις δύο πλευρές.

Η έκθεση έδειξε ότι ο εξεταστής δεν βρήκε καμία απόδειξη συμπαιγνίας μεταξύ του Τραμπ και της εκστρατείας του με τη Ρωσία στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ το 2016. Ωστόσο, ο Μιούλερ περιέγραψε 10 επεισόδια που μπορεί να αποτελούν εμπόδιο στη δικαιοσύνη από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

Την ίδια στιγμή, ο Γενικός Εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών Γουίλιαμ Μπαρ δήλωσε, αφού εξέτασε τα γεγονότα, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι τα αποδεικτικά στοιχεία που παρέθεσε ο Μιούλερ απέτυχαν να αποδείξουν ότι ο Τραμπ διέπραξε αδίκημα παρεμπόδισης της δικαιοσύνης.