5 Ιουνίου 2019

ΓΕΝ: Εμβάθυνση της στρατηγικής συνεργασίας με το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ

Το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό συνεχίζει την ανάπτυξη και την εμβάθυνση των στρατηγικών συνεργασιών και συμμαχιών με αντίστοιχα Σώματα του εξωτερικού και ιδιαίτερα κρατών του κοινού περιφερειακού συστήματος, όπου διακυβεύονται...


... αμοιβαία συμφέροντα, ιδιαίτερα εν μέσω εντάσεων στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο πλαίσιο αυτό το Πολεμικό Ναυτικό του Ισραήλ και το Πολεμικό Ναυτικό της Ελλάδας «έδωσαν τα χέρια» για την συνέχιση των στρατηγικής τους συνεργασίας με την ανακοίνωση έναρξης του 9ου Κύκλου Συνομιλιών μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση του ΓΕΝ:
Από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού ανακοινώνεται ότι από 28 έως 30 Μαΐου 2019, διεξήχθη στο Τελ-Αβίβ, ο 9ος Κύκλος Συνομιλιών μεταξύ του Πολεμικού Ναυτικού και του Ισραηλινού Ναυτικού. Επικεφαλής της Ελληνικής αντιπροσωπείας ήταν ο Αρχιπλοίαρχος Γεώργιος Φλώρος ΠΝ, Διευθυντής Α’ Κλάδου, ενώ της Ισραηλινής ο Αρχιπλοίαρχος Shay Elbaz, επικεφαλής των Ναυτικών Επιχειρήσεων.

Οι συνομιλίες διεξήχθησαν σε εξαιρετικό κλίμα και συζητήθηκαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος αναδεικνύοντας την εκατέρωθεν επιθυμία για περαιτέρω ενίσχυση της συνεργασίας σε τομείς που θέτουν τις βάσεις για σταθερότητα κι ανάπτυξη στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο περιθώριο της επισκέψεως, η Ελληνική αντιπροσωπεία είχε ολιγόλεπτη συνάντηση με την Α.Θ.Μ Πατριάρχη  Ιεροσολύμων κ.κ Θεόφιλο Γ’.