30 Μαΐου 2019

Λίβυος αξιωματούχος: Δεν υπάρχουν τρομοκράτες στις δυνάμεις του GNA

Η Λιβύη σήμερα χωρίζεται σε δύο μέρη - την διεθνώς αναγνωρισμένη GNA με επικεφαλής τον Φαγιέζ Σαράι στην Τρίπολη και μια παράλληλη κυβέρνηση που είναι σύμμαχος του Εθνικού Στρατού...


... της Λιβύης (LNA) στα ανατολικά της χώρας.

Οι τρομοκράτες δεν μάχονται στο πλευρό της κυβέρνησης Εθνικής Συμφωνίας (GNA) της Λιβύης υπό την ηγεσία του Φαγιέζ Σαράι, δήλωσε στο Sputnik ο επίσημος εκπρόσωπος του Στρατού, συνταγματάρχης Μοχάμεντ Κανούνου.

«Αυτό δεν είναι αλήθεια. Μόνο τακτικές δυνάμεις πολεμούν στις τάξεις του GNA», δήλωσε ο Λίβυος αξιωματούχος, απαντώντας στο ερώτημα εάν οι μαχητές της οργάνωσης Ansar al-Sharia και άλλες ριζοσπαστικές ομάδες μάχονται στο πλευρό των δυνάμεων του GNA. Ο συνταγματάρχης τόνισε επίσης ότι το Ισλαμικό Κράτος εξαλείφθηκε στην Λιβύη από το 2016.

Ο έλεγχος της Λιβύης έχει χωριστεί στα δύο μετά από χρόνια σύγκρουσης, όταν ξέσπασε εξέγερση που υποστηρίχθηκε από το ΝΑΤΟ και οδήγησε στη δολοφονία του πρώην αρχηγού του κράτους, Μουαμάρ Καντάφι. Από τότε, δεν υπήρξε ενιαία κεντρική κυβέρνηση στη Λιβύη, παρά τις διαπραγματεύσεις που διεξήχθησαν πρόσφατα και από τις δύο πλευρές.