25 Μαΐου 2019

Αποκάλυψη: Το τζετ που θα φυγάδευε τον Μαδούρο προσγειώθηκε στην Αθήνα

Προσγειώθηκε υπό άκρα μυστικότητα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος»

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το περίφημο πια αεροσκάφος που φέρεται να επρόκειτο να φυγαδεύσει τον Νικολάς Μαδούρο από τη Βενεζουέλα...


... την ημέρα του πραξικοπήματος εις βάρος του έρχονται στη δημοσιότητα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, το ιδιωτικό λιαρ τζετ με τα διακριτικά TC-TSR, που ανήκει σε τουρκική εταιρία, προσγειώθηκε υπό άκρα μυστικότητα στο «Ελευθέριος Βενιζέλος» Αθήνα την Κυριακή 12 Μαΐου στις 10:30 το βράδυ.

Το μυστήριο με την έλευση αυτή έχει να κάνει με τον χρόνο που το αεροσκάφος παρέμεινε ελλιμενισμένο στην Αθήνα. Το γεγονός ότι το λιαρ τζετ αναχώρησε από το «Ελ. Βενιζέλος» μετά από 14 ολόκληρες ώρες αποκλείει το ενδεχόμενο ανεφοδιασμού του, για τον οποίο άλλωστε δεν απαιτούνται πάνω από δύο ώρες.

Το δεύτερο σημαντικό στοιχείο είναι πως μεταξύ των επιβατών του ήταν και ένας στενός συνεργάτης του Νικολάς Μαδούρο, ο οποίος διανυκτέρευσε στην Αθήνα, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουμε ποιο ή ποια πρόσωπα συνάντησε, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το Καράκας η επίσκεψη αυτή ήταν σε πλήρη γνώση της ελληνικής κυβέρνησης».

Υπενθυμίζεται ότι έχουν προηγηθεί ακόμα τουλάχιστον 8 πτήσεις αεροσκαφών της Βενεζουέλας, τα περισσότερα από τα οποία έφεραν τα διακριτικά της κρατικής εταιρίας πετρελαίου PDVSA και καταγράφηκαν να προσγειώνονται τους τελευταίους μήνες σε Αθήνα, Καβάλα και Ηράκλειο.

Σε μία από τις πτήσεις αυτές επέβαινε ο υπουργός Εξωτερικών του Μαδούρο Χόρχε Αρεάσα, την άφιξη του οποίου έχει επιβεβαιώσει η ίδια η ελληνική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Μάλιστα, ο Αρεάσα έφθασε στην Αθήνα με αεροπλάνο το οποίο δεν έφερε τα διακριτικά της κυβέρνησης της Βενεζουέλας, γεγονός που επιβεβαιώνει την πληροφορία ότι το καθεστώς Μαδούρο το τελευταίο διάστημα έχει καταφέρει, χρησιμοποιώντας ιδιωτικά αεροσκάφη τρίτων χωρών (κυρίως τουρκικά και ρωσικά) να παραβιάζει το εμπάργκο των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης απομακρύνοντας από την χώρα της Λατινικής Αμερικής ακόμα και αξιωματούχους στους οποίους έχουν επιβληθεί κυρώσεις.

Σύμφωνα με στελέχη της αντιπολίτευσης της Βενεζουέλας, το αεροσκάφος με τα διακριτικά TC-TSR, που προσγειώθηκε στην Αθήνα, φέρεται να έχει μισθώσει από την τουρκική εταιρία MNG JET «αχυράνθρωπος» του καθεστώτος Μαδούρο, ο οποίος καταζητείται από τις αμερικανικές Αρχές για σχέση με τα καρτέλ κοκαΐνης.