25 Μαΐου 2019

Αλβανία: Ο Ενβέρ Χότζα παραμένει είδωλο για το Σοσιαλιστικό Κόμμα…

Ο νομάρχης του Αργυρόκαστρου και βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, στην επέτειο του  Κογκρέσου της Περμετής, βγήκε στο δρόμο με το πορτρέτο του Αλβανού δικτάτορα Ενβέρ Χότζα.

Πραγματοποιήθηκε γιορτή...


... για την 75η επέτειο του Κογκρέσου της Περμετής και στην τελετή που διοργανώθηκε τοποθετήθηκαν στεφάνια λουλουδιών στο μνημείο των παρτιζάνων. «Αλλά, αυτό που τράβηξε την προσοχή στην τελετή ήταν η παρουσία της φωτογραφίας του αδίστακτου Κομμουνιστή δικτάτορα Ενβέρ Χότζα, όχι μόνο έξω αλλά και μέσα στο ιστορικό κτήριο όπου είχε πραγματοποιηθεί το συνέδριο».

Στην εκδήλωση συμμετείχαν ο βουλευτής Σπάρτακ Μπράχο, ο νομάρχης Αργυρόκαστρου, Αστρίτ Αλιάι και άλλοι τοπικοί αξιωματούχοι. Ο βουλευτής Μπράχο και ο νομάρχης Αλιάι μίλησαν για την ιστορική σημασία του Κογκρέσου (Συνεδρίου) της Περμετής, ενώ πίσω τους βρισκόταν η μεγάλη φωτογραφία του Ενβέρ Χότζα.

«Αυτή η νοσταλγία του δικτατορικού καθεστώτος, τουλάχιστον, σε αυτές τις τελετές από δημόσια ιδρύματα με φωνές εικόνες και πανό υπέρ του δικτάτορα, θα πρέπει να αποφεύγονται. Η δοξασία του Ενβέρ Χότζα είναι επικίνδυνη γιατί υπάρχουν χιλιάδες αθώα θύματα του καθεστώτος του», σημειώνεται χαρακτηριστικά στον αλβανικό Τύπο.
[πηγές: noa.al, βαλκανικό περισκόπιο]