26 Μαΐου 2019

Καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και πλαστοπροσωπείες στην Ξάνθη

Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, στη Δράμα και την Καβάλα οι κάλπες άνοιξαν κανονικά, καθώς όλοι οι δικαστικοί αντιπρόσωποι ήταν στις θέσεις τους και όσοι δήλωσαν αδυναμία παραλαβής του διορισμού τους αντικαταστάθηκαν και αναπληρώθηκαν άμεσα.

Ωστόσο, προβλήματα υπήρχαν...


... με τη μη προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών, ενώ σε κάποιες περιοχές της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων του Δήμου Καβάλας χρειάστηκε η παρέμβαση της αστυνομίας, προκειμένου να ανευρεθούν τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών και να μπορέσει να ξεκινήσει η εκλογική διαδικασία.

Στην πόλη της Ξάνθης, σύμφωνα με την Αστυνομία, υπήρξε νωρίς το πρωί αστυνομική παρέμβαση στον οικισμό Δροσερό όπου διαμένουν κυρίως Ρομά. Οι αστυνομικές Αρχές, μετά από καταγγελίες, πραγματοποίησαν ελέγχους στον οικισμό προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπήρξε παράβαση της εκλογικής νομοθεσίας, καθώς τα τελευταία 24ωρα υπήρχαν καταγγελίες για εξαγορά ψήφων και πλαστοπροσωπίες.

Απόλυτα ομαλά εξελίσσεται η εκλογική διαδικασία στο νησί της Θάσου, όπου τα εκλογικά τμήματα σε αυτές τις εκλογές είναι διπλάσια, όπως άλλωστε σε όλες τις εκλογικές περιφέρειες, ενώ σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού, Κώστα Χατζηεμμανουήλ, μικρά προβλήματα υπήρχαν με τη μη προσέλευση μελών εφορευτικών επιτροπών.

Στην πόλη των Σερρών, τέλος, στην Κεντρική Μακεδονία, σύμφωνα με τον διευθυντή του κεντρικού δήμου, Σοφοκλή Θεμιστοκλέους, οι εκλογές ξεκίνησαν χωρίς προβλήματα και μόνο σε δύο - τρία εκλογικά τμήματα παρουσιάστηκαν μικρές ελλείψεις ψηφοδελτίων συνδυασμών, που όμως καλύφθηκαν άμεσα από τα συνεργεία του δήμου.