24 Μαΐου 2019

Κύπρος: Οργή του Ρώσου πρέσβη για απάτη από το «Υπουργείο Εξωτερικών» του ψευδοκράτους

Την έντονη αντίδραση του Ρώσου Πρέσβη στην Κύπρο, Στανισλάβ Οσάτσι, προκάλεσε η δημοσίευση για συνάντησή του με τον λεγόμενο «υπουργό εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι, στη σελίδα...
... του «υπουργείου εξωτερικών» στο Facebook.

Σε σχόλιο του στα αγγλικά κάτω από την ανάρτηση, μέσω της σελίδας της ρωσικής πρεσβείας στην Κύπρο στο Facebook, ο κ. Οσάτσι αναφέρει: “Κύριε Οζερσάι γνωρίζετε πολύ καλά πως η Ρωσική Ομοσπονδία αναγνωρίζει μόνο την Κυπριακή Δημοκρατία. Η συνάντηση μας στο εστιατόριο είχε ανεπίσημο χαρακτήρα, όπως με τον ηγέτη ενός κόμματος. Την ημέρα της συνάντησής μας δεν κατείχατε οποιοδήποτε λεγόμενο ‘επίσημo’ αξίωμα. Θεωρώ τη δημοσίευσή σας για τη συνάντησή μας ως μια προσπάθεια να με δυσφημίσετε προσωπικά».

O Kουντρετ Οζερσάι νωρίτερα είχε ανεβάσει στο facebook ανάρτηση του λεγόμενου «υπουργείου εξωτερικών» του ψευδοκράτους αναφέροντας ότι συναντήθηκε με τον κ. Οσάτσι και συζήτησαν την στρατιωτική δραστηριότητα στην ανατολική Μεσόγειο, ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, και σε συνδυασμό με αυτό τις ενέργειες που αυξάνουν την ένταση περιλαμβανομένου του εξοπλισμού της "ελληνοκυπριακής πλευράς".

Στην ανάρτηση στην ιστοσελίδα του Facebook του λεγόμενου «υπουργείου εξωτερικών και αναπληρωματικής πρωθυπουργίας» αναφερόταν ότι εκτός από την ανταλλαγή απόψεων στα προαναφερόμενα θέματα Οζερσάι και Οσάτσι συζήτησαν επίσης τα προβλήματα και τα αιτήματα που έχουν οι πολίτες της Ρωσικής Ομοσπονδίας «στη χώρα μας» (ψευδοκράτος).

«Επιπλέον έγινε μια σύντομη αξιολόγηση του Κυπριακού στο τελευταίο στάδιο που βρίσκεται».