31 Μαΐου 2019

Ο Ντουτέρτε αποκαλύπτει ότι ήταν γκέι αλλά μετά θεραπεύτηκε!

Ο πρόεδρος των Φιλιππίνων Ροντρίγκο Ντουτέρτε προχώρησε σε μία μη αναμενόμενη παραδοχή κατά την επίσκεψή του στην Ιαπωνία, δηλώνοντας ότι παλιά ήταν γκέι πριν συναντήσει τη γυναίκα του…


... μετά «ξανάγινε άνδρας».

Αν η συχνότητα με την οποία προχωρά σε σχετικές κατηγορίες αποτελεί ένα είδος ένδειξης, τότε ο Ντουτέρτε είναι με κάποιο ιδιόμορφο τρόπο ειδικός στο ερώτημα ποιος είναι και ποιος δεν είναι γκέι. Αφού κατηγόρησε κάθε ιερωμένο στην Καθολική εκκλησία ότι είναι ομοφυλόφιλος κατά τη διάρκεια ομιλίας του την Πέμπτη αποφάσισε να κάνει σχετική αποκάλυψη για τον πολιτικό του αντίπαλο και μετά τον εαυτό του.

Το «ραντάρ» του Ντουτέρτε ξεκίνησε με βάση τη γλώσσα του σώματος του γερουσιαστή Αντόνιο Τριλέινς, σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα: «Ρωτάς κάποιον γκέι που βλέπει την κίνηση του Τριλέινς και θα σου πει ότι είναι γκέι. Καμία έκπληξη. Το καλό είναι ότι ο Τριλέινς και εγώ είμαστε παρόμοιοι, αλλά εγώ θεραπεύτηκα».

Στη συνέχεια δήλωσε ότι πήρε την απόφαση να «ξαναγίνει άντρας» αφού συνάντησε τη σημερινή του γυναίκα. Παρότι δεν έχει υπάρξει ξανά τόσο κατηγορηματικός, αυτή δεν ήταν η πρώτη φορά που ο Ντουτέρτε άφησε υπονοούμενα για την τάση του: Το 2017 αστειεύτηκε ότι εξέταζε την αμφιφυλοφιλία έτσι ώστε να μπορεί να «διασκεδάζει και με τους δύο τρόπους».

Αυτό δεν είναι το μόνο που θέλει με δύο τρόπους, καθώς είχε δίλημμα σχετικά με την νομιμοποίηση των γάμων μεταξύ ανθρώπων του ίδιου φύλου στην χώρα όπου κυριαρχεί ο Καθολικισμός. Ενώ ισχυρίστηκε ότι ήταν υπέρ της ιδέας, αργότερα έκανε δηλώσεις υποστηρίζοντας ότι η ιδέα ήταν αντίθετη με τις κοινωνικές και θρησκευτικές αρχές της χώρας.

Πάντως, η είδηση μπορεί να σταματήσει τους προοδευτικούς που έχουν επικρίνει τον ηγέτη για την τάση του να κάνει «ομοφοβικά» σχόλια. Το 2016 για παράδειγμα εμφανίστηκε ότι ήταν «εκνευρισμένος» με τον Αμερικανό απεσταλμένο Φίλιπ Γκόλντμπεργκ, αποκαλώντας τον «γκέι πρέσβη, γιο πόρνης».