17 Μαΐου 2019

Βουλγαρία: Ο υπουργός Γεωργίας παραιτείται λόγω σκανδάλου με ευρωπαϊκά κονδύλια

Ο υπουργός Γεωργίας Τροφίμων και Δασών της Βουλγαρίας, Ρούμεν Ποροζάνοφ, κατηγορούμενος για αγορές πολυτελών ακινήτων και κατασκευές μοτέλ με χρήματα της Ευρωπαϊκή Ένωσης, αναγκάστηκε να παραιτηθεί...


... όπως αναφέρει η βουλγαρική ειδησεογραφική ιστοσελίδα ‘Novinite’.

Ο Ποροζάνοφ δήλωσε ότι δεν θέλει οι επιθέσεις που γίνονται εναντίον του να χρεωθούν στο έργο της βουλγαρικής κυβέρνησης, οπότε ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ αποδέχθηκε την παραίτησή του.

«Ο υπουργός Ποροζάνοφ αρνήθηκε τις κατηγορίες και είπε στον πρωθυπουργό, Μπόικο Μπορίσοφ, ότι δεν θέλει οι επιθέσεις εναντίον του να επηρεάσουν το έργο της κυβέρνησης", ανέφερε το γραφείο Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης.

Ο Ποροζάνοφ παραιτήθηκε μετά την έναρξη έρευνας από την Εισαγγελία για υποψία απάτης σε σχέση με τα κονδύλια της ΕΕ για την αγροτική ανάπτυξη, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν για την κατασκευή περισσότερων από 700 μοτέλ.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης, ο Ποροζάνοφ αγόρασε ένα μεγάλο διαμέρισμα σε πολύ χαμηλή τιμή από αυτήν της αγοράς, ενώ άλλα δημοσιεύματα αναφέρουν ότι η σύζυγός του απέφυγε να δηλώσει αγορές ακινήτων από το 2017.
[Πηγές: makfax.com, βαλκανικό περισκόπιο]