11 Μαρτίου 2019

Απίστευτοι Τούρκοι: Συμμετοχή σε άσκηση του ΝΑΤΟ κατά της Ρωσίας και σε άσκηση με τη Ρωσία!

Δοκιμάζει τα όρια της ανοχής των Συμμάχων της στο ΝΑΤΟ η Τουρκία

Τις προηγούμενες ημέρες ενώ είχε προγραμματισμένες κοινές ναυτικές ασκήσεις με συμμάχους, που στόχο είχαν την Ρωσική παρουσία...
... στην Μαύρη Θάλασσα, ταυτόχρονα η Άγκυρα αποδείχθηκε ότι πραγματοποιούσε κοινές ναυτικές ασκήσεις και με την Ρωσία.

Η Τουρκία είχε αναλάβει την διοργάνωση κοινών ναυτικών ασκήσεων με την Βουλγαρία, τη Ρουμανία, την Ουκρανία και την Γεωργία στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ και βάσει της σημασίας που αποδίδει η Ατλαντική Συμμαχία στην στρατηγική περιοχή της Μαύρης Θάλασσας.

Και το μήνυμα της άσκησης προς την Μόσχα ήταν σαφές καθώς συμμετείχαν οι τρεις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ με ακτές της Μαύρης Θάλασσας, δηλαδή η Τουρκία, η Βουλγαρία, η Ρουμανία και οι δυο συνδεδεμένες χώρες, Γεωργία και Ουκρανία. Η Ρωσία είναι γνωστό ότι αντιτίθεται σφόδρα σε κάθε επέκταση της επιρροής του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία και στην Γεωργία θεωρώντας ότι αποτελεί κτύπημα στο μαλακό υπογάστριο της.

Στο αντιφατικό παιγνίδι που παίζει η Άγκυρα, πατώντας με τα δυο πόδια σε δυο βάρκες, εντάσσεται και η επιλογή τις ίδιες ήμερες που έγινε η Συμμαχική άσκηση στη Μαύρη Θάλασσα με «κορμό» την τουρκική συμμετοχή, ταυτόχρονα η Τουρκία να πραγματοποιεί άσκηση στην ίδια περιοχή με την… Ρωσία.