6 Ιανουαρίου 2019

Ο ηγέτης του YPG προσφέρθηκε να παραδώσει γη σε αντάλλαγμα για αυτονομία

Ο ηγέτης του YPG, Σίπαν Χέμο, πρότεινε τον περασμένο μήνα να παραδώσει στη συριακή κυβέρνηση τον έλεγχο μέρος των κουρδικών εδαφών σε αντάλλαγμα για ένα καθεστώς αυτονομίας, σύμφωνα με...


... μέσα ενημέρωσης το Σάββατο.

Ο διοικητής της πολιτοφυλακής των Κούρδων ήρθε στη βάση Χμέιμιμ της Ρωσίας στη δυτική Συρία, ημέρες μετά την ανακοίνωση του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ περί απόσυρσης των στρατευμάτων των ΗΠΑ από τη χώρα, σύμφωνα με τον Ασάρκ Αλ-Αουσάτ.

Ο Χέμο ταξίδεψε έπειτα στη Δαμασκό για να τονίσει στις συριακές αρχές ότι το YPG ήταν έτοιμο να εγκαταλείψει τον έλεγχο των συροκοτουρκικών συνόρων, πριν το ταξίδι του στη Μόσχα στις 29 Δεκεμβρίου.

Στη Ρωσία, ο Κούρδος ηγέτης ζήτησε διαβεβαιώσεις και πρότεινε στη Μόσχα να επαναφέρει ένα σχέδιο συντάγματος που είχε προτείνει για τη Συρία, το οποίο εγγυούνταν το δικαίωμα αυτοδιάθεσης των Κούρδων. Η συγκεκαυμένη δημοσίευση συνέδεσε αυτό το ταξίδι με την παράδοση της πόλης Μάνμπιτζ στο στρατό της Συρίας στις 28 Δεκεμβρίου, η οποία επιβεβαιώθηκε σχεδόν ταυτόχρονα από τη συριακή κυβέρνηση και τις κουρδικές δυνάμεις.