18 Ιουλίου 2018

Ζητούνται βουλευτές για την απαραίτητη κυβερνητική πλειοψηφία

Ήδη, σε πρώτη φάση προσεγγίζονται κάποιοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές

Είναι πλέον κάτι παραπάνω από ξεκάθαρο: Η κυβέρνηση και ειδικότερα το Μέγαρο Μαξίμου βρίσκεται σε φάση αναζήτησης εκείνων των χρυσών εφεδρειών...


... που θα της επιτρέψουν να παραμείνει στην εξουσία και μετά τον Μάρτιο του 2019 και τουλάχιστον έως τον Μάιο. Κι αυτό γιατί ως τότε (Μάρτιο) υπολογίζεται ότι θα έχει έρθει προς κύρωση και στην ελληνική Βουλή η συμφωνία με τα Σκόπια. Όποια καθυστέρηση κι αν παιχθεί από την πλευρά της Αθήνας έως τότε.

Δεδομένης της απόφασης των ΑΝΕΛ να μην ψηφίσουν τη συμφωνία, θα τεθεί θέμα πλειοψηφίας στη Βουλή. Κι αναζητούνται από τώρα εναλλακτικές για να κρατήσουν τον ΣΥΡΙΖΑ στην εξουσία. Η πρόβλεψη που γίνεται είναι ότι θα πρόκειται για πολύ δύσκολο έργο.

Ήδη, σε πρώτη φάση προσεγγίζονται κάποιοι από τους ανεξάρτητους βουλευτές, ενώ δεν αποκλείεται και δυο - τρεις από τους ΑΝΕΛ να συνεχίσουν με τον ΣΥΡΙΖΑ, μετά το διαφαινόμενο διαζύγιο. Γι' αυτό και η σκληρή αντίδραση του Πάνου Καμμένου στη σχετική νύξη του Νίκου Κοτζιά (ο τελευταίος είπε, ως γνωστόν: «θα ψηφίσουν τη συμφωνία και βουλευτές των ΑΝΕΛ»). Υπάρχει επίσης, όπως λέγεται και ένας τουλάχιστον βουλευτής από το Ποτάμι που θα ακολουθήσει την ίδια οδό.

Ακόμα κι έτσι όμως η διατήρηση της πλειοψηφίας των 151 βουλευτών είναι πολύ δύσκολη υπόθεση για τον ΣΥΡΙΖΑ, όποτε δεν αποκλείεται και το (προχωρημένο) σενάριο της κυβέρνησης μειοψηφίας με τη διασφάλιση ψήφου ανοχής! Ο πρωθυπουργός πάντως θα δώσει τον υπέρ πάντων αγώνα να παραμείνει στην εξουσία έως το Μάιο για να κάνει χρήση του υπερπλεονάσματος, μοιράζοντας χρήμα. Αλλιώς, κινδυνεύει να το συγκεντρώσει, αλλά να μην προλάβει να το μοιράσει!