12 Νοεμβρίου 2017

"Η Κίνα θα είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο τα επόμενα χρόνια"

Ο Πούτιν δεν αμφιβάλλει

Η οικονομία της Κίνας θα γίνει η μεγαλύτερη στον κόσμο τα επόμενα χρόνια, ενώ το εμπόριο μεταξύ Ρωσίας και Κίνας θα φτάσει το προγραμματισμένο επίπεδο...
... των 100 δισ. δολαρίων, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν σε δημοσιογράφους στο περιθώριο της συνόδου κορυφής APEC.

Ο αρχηγός του κράτους της Ρωσίας δήλωσε ότι είχε συνομιλίες με τον πρόεδρο της Κίνας, Xi Jinping, στο περιθώριο της συνόδου κορυφής. Ο Κινέζος ομόλογός του ενημέρωσε τον Πούτιν για τα αποτελέσματα του πρόσφατου Κογκρέσου του Κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος και τα σχέδια της χώρας για το μέλλον.

"Είναι πολύ σημαντικό ότι η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός και οικονομικός μας εταίρος και πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πώς και πού αυτή η μεγάλη οικονομία μετακινείται, αφού χωρίς αμφιβολία θα είναι η μεγαλύτερη οικονομία στον κόσμο τα επόμενα χρόνια", δήλωσε ο Πούτιν.

«Θα φτάσουμε σίγουρα στο επίπεδο που σχεδιάσαμε αν συνεχίσουμε με το ρυθμό που επιτύχαμε μέχρι σήμερα. Θα φτάσουμε σίγουρα στο επίπεδο των 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε ένα διάστημα μερικών ετών», δήλωσε ο Πούτιν. "Η κλίμακα της συνεργασίας μας είναι τεράστια, καθώς η Κίνα είναι ο μεγαλύτερος συνεργάτης μας στην οικονομία και το εμπόριο, σε επίπεδο άνω των 60 δισεκατομμυρίων δολαρίων".

Ο Πούτιν έχει τακτικές συναντήσεις με τον πρόεδρο της Κίνας Xi Jinping, κι όπως είπε. "Έχουμε φιλόδοξα σχέδια στον τομέα της ενέργειας και της πυρηνικής ενέργειας", σημειώνοντας ότι και οι δύο χώρες δίνουν προσοχή στην εξερεύνηση του διαστήματος, ιδίως στο μακρινό διάστημα, καθώς και στην αεροπορία και την κατασκευή ελικοπτέρων.

Ο Πούτιν επεσήμανε ότι η αλληλεπίδραση της Ρωσίας με την Κίνα απαιτεί διόρθωση υπό το πρίσμα των σχεδίων για την ανάπτυξη της Ευρασιατικής Οικονομικής Ένωσης και την ευθυγράμμισή τους με την ιδέα της Κίνας για την One Belt, One Road.