17 Οκτωβρίου 2017

Η βουλευτής Μαρία Θελερίτη (ΣΥΡΙΖΑ) «τακτοποιεί» χρέη ενός εκατ. ευρώ

Του αγροτικού συνεταιρισμού του... χωριού της

Τροπολογία που εγείρει σοβαρότατες υπόνοιες για εξυπηρέτηση συγκεκριμένων συμφερόντων μέσω «τακτοποίησης» χρεών ενός εκατομμυρίου ευρώ κατέθεσε...
... η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη και έκανε αποδεκτή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βαγγέλης Αποστόλου σε νομοσχέδιο για τα νωπά προϊόντα που ψηφίστηκε την περασμένη εβδομάδα.

Η ρύθμιση της κυρίας Θελερίτη που πέρασε «νύχτα» από την Ολομέλεια της Βουλής οδηγεί σε «λουκέτο» όλες τις Ενώσεις Αγροτικών Συνεταιρισμών (ΕΑΣ) που δεν έχουν μετατραπεί σε Ανώνυμες Εταιρείες (σ.σ. με τον κάθε μέτοχο να έχει εως 20% του κεφαλαίου) όπως προβλέπει νόμος του 2016, ανεξάρτητα αν οι ΕΑΣ είναι οικονομικά υγιείς ή αν τους χρωστούν χρήματα άλλοι αγροτικοί συνεταιρισμοί.

Σύμφωνα με τοπικά ΜΜΕ, η ρύθμιση της κυρίας Θελερίτη φέρνει και το κλείσιμο του ΕΑΣ Κιάτου, στον οποίο ο αγροτικός συνεταιρισμός Στιμάγκας χρωστά 1.000.000 ευρώ. Τα συγκεκριμένα δημοσιεύματα δε, υποστηρίζουν ότι η Στιμάγκα είναι τόπος κατοικίας και εκλογική έδρα της κυρίας Θελερίτη.

Το protothema.gr μίλησε με τον κ. Κώστα Παπαβασιλείου πρόεδρο της ΕΑΣ Κιάτου, ο οποίος επισημαίνει «Η ΕΑΣ Κιάτου είναι μια οικονομικά υγιής ένωση και με την τροπολογία μας κλείνουν. Οδηγούν στην ανεργία 41 εργαζόμενους» και προσθέτει «η κυρία Θελερίτη που κατέθεσε την τροπολογία κατάγεται –όλως τυχαίως– από την Στιμάγκα της οποίας ο αγροτικός συνεταιρισμός –όλως τυχαίως- μας χρωστά 900.000 – 1.000.000 ευρώ και τα διεκδικούμε μέσω δικαστηρίου».

«Έχουμε στοχοποιηθεί γιατί δεν είμαστε του χεριού τους. Τελικά φαίνεται πως ο ΣΥΡΙΖΑ όσους θεωρεί αντιπάλους τους καταδιώκει. Εμείς θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας στην πρωτογενή παραγωγή. Θα κάνουμε ότι είναι απαραίτητο για να διαφυλάξουμε τις θέσεις εργασίας αλλά με αυτούς δεν ξέρουμε τι θα μας ξημερώσει» υπογραμμίζει ο κ. Παπαβασιλείου.

Από την άλλη πλευρά η κυρία Θελερίτη επιχειρώντας να απαντήσει στα δημοσιεύματα του τοπικού τύπου δημοσίευσε στην προσωπική της ιστοσελίδα ανακοίνωση με τίτλο «Επί του προσωπικού και επειδή το προσωπικό είναι πολιτικό» που υπογράφει ως «Μαρία Θελερίτη, ορμώμενη εκ Στιμάγκας Κορινθίας».

Στην ανακοίνωσή της, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζει την αριστερή και φεμινιστική της «ταυτότητα», χρησιμοποιεί στοίχους του Μιχάλη Κατσαρού αλλά αποφεύγει να απαντήσει για την ουσία της υπόθεσης.