19 Αυγούστου 2017

Τα κατάφερε ο Κινέζος πιλότος και έσωσε το J-15 και τον ίδιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Yuan Wei πιλότος κινεζικού μαχητικού τύπου J-15 το οποίο εξοπλίζει το μοναδικό μέχρι στιγμής επιχειρησιακό αεροπλανοφόρο της Κίνας, το Liaoning, κατάφερε με επιτυχία να προσγειώσει (δείτε το βίντεο)...
... το μαχητικό του αεροσκάφος, καθώς η εισρόφηση πτηνού ή πτηνών σε κινητήρα του μαχητικού, καθώς «έπεσε» πάνω σε σμήνος πουλιών λίγη ώρα μετά την απογείωση, προκάλεσε πυρκαγιά.

Με απόλυτη ψυχραιμία και σε συντονισμό με τους ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, παρά τη φωτιά που είχε ξεσπάσει, κατάφερε να προσγειώσει με ασφάλεια το μαχητικό και να το διασώσει, ενώ τα συνεργεία διάσωσης που είχαν σπεύσει στο σημείο ανέλαβαν τα περαιτέρω.

Από το 2016 έχουν γίνει γνωστά τρία ατυχήματα που αφορούν τη ναυτική αεροπορία της Κίνας, αυτή που επιχειρεί από το αεροπλανοφόρο Liaoning (ιδρύθηκε στις 10 Μαΐου 2013), σε και σημαντική αλλά αξιοσημείωτη αλλαγή νοοτροπίας των Κινέζων που ορθά έχουν υιοθετήσει μέτρα διαφάνειας και ενημέρωσης για θέματα τα οποία, εξάλλου, αφορούν όλες τις αεροπορικές δυνάμεις του κόσμου.

Θα μπορούσε κανείς να υποστηρίξει, ότι η εμπειρία της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας στην αντιμετώπιση του προβλήματος θα μπορούσε να συνδράμει τους Κινέζους στο θέμα αυτό και το μόνο λογικά που θα χρειαζόταν θα ήταν να ζητηθεί αρμοδίως μέσω των ακολούθων άμυνας.