3 Ιουλίου 2017

O Τραμπ ανέβασε βίντεο όπου γρονθοκοπεί το... CNN - ΒΙΝΤΕΟ

Ο πρόεδρος επιτίθεται στα ΜΜΕ που θεωρεί εχθρικά προς την κυβέρνησή του

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιτίθεται σε έναν άνδρα, τον ρίχνει στο έδαφος και τον γρονθοκοπεί. Το πρόσωπο του άνδρα έχει συμβολικά αντικατασταθεί (δείτε τα βίντεο)...


... από το λογότυπο του CNN. Αυτό δείχνει το βίντεο που διασκευάστηκε ειδικά για να αναρτηθεί στο Twitter σήμερα το πρωί από τον Ντόναλντ Τραμπ, με το οποίο πρόεδρος των ΗΠΑ ξαναρχίζει τις επιθέσεις του εναντίον των μέσων ενημέρωσης.

Η δημοσίευση του βίντεο γίνεται μετά τρεις ημέρες επίθεσης εναντίον κυρίως τηλεοπτικών δικτύων που ο πρόεδρος θεωρεί εχθρικά προς την κυβέρνησή του. Ιδιαίτερα ο πρόεδρος Τραμπ έχει επανειλημμένα επικρίνει το CNN, έναν από τους προσφιλείς στόχους του, που αποκαλεί εδώ και μερικές ημέρες "FΝΝ" από τα αρχικά του "Fake News Network" ("Δίκτυο Ψευδών Ειδήσεων") και στο εξής σκέφτεται να επιλέξει το "FraudNews CNN" (Ειδήσεις απατεώνων")

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το διασκευασμένο βίντεο που αναρτήθηκε σήμερα, διαρκεί 28 δευτερόλεπτα. Η χειροδικία στην οποία καταφεύγει ο πρόεδρος διαρκεί τέσσερα δευτερόλεπτα, η οποία όμως προβάλλεται ξανά και ξανά: ο νυν πρόεδρος των ΗΠΑ με σκούρο κοστούμι και γραβάτα αρπάζει από το λαιμό έναν επίσης κουστουμαρισμένο άνδρα έξω από ένα ρινγκ στο οποίο γίνεται αγώνας κατς.

Το κεφάλι του άνδρα καλύπτεται συνεχώς από το λογότυπο του CNN. O πρόεδρος τον ρίχνει στο έδαφος και τον γρονθοκοπεί πριν σηκωθεί και φύγει από το σημείο αυτό.

Η μετάδοση της σκηνής του διαπληκτισμού σηματοδοτεί μια νέα φάση στην χρήση του Twitter από τον πρόεδρο των ΗΠΑ.